Eerste foto’s: McLaren MP4-12C

McLaren_MP4-12C
We wisten al redelijk wat te vertellen over de McLaren MP4-12C, nu heeft McLaren de eerste officiële foto’s verspreid.

Onder de motorkap ligt een 3.8 liter grote – of eerder kleine – V8-motor. Het specifieke vermogen, de nul-naar-honderd-tijd en het aantal pk’s moeten nog officieel bevestigd worden, maar deze data worden respectievelijk geschat op 600 pk, 3,5 seconden en 320 km/u. Bovendien kunnen we u meedelen dat de wagen vederlicht is, wat het geheel nog spannender maakt.

De naam is op het eerste zicht misschien niet de eenvoudigste en zeker niet de meest exotische, maar hij verwijst wel naar de jarenlange ervaring die McLaren opdeed in de F1. De MP4 staat dan ook voor het chassis van de F1-wagens, de 12 is een code die McLaren hanteerde voor dit model en de C verwijst naar het feit dat de wagen vervaardigd is uit veel carbon.

Standaard beschikt de wagen over composietremmen, vervaardigd uit aluminium en ijzer, maar uiteraard kan je ook keramische remschijven bestellen. De McLaren MP4-12C beschikt over een dubbele koppeling, die in staat zou moeten zijn om zowel te racen als rustig te ‘cruisen’.

De McLaren MP4-12C beschikt over het zogeheten Brake Steer systeem, dat het binnenste wiel niet laat doordraaien in een bocht, om zo het onderstuur te verminderen. Uiteraard kan de chauffeur – of eerder race-piloot – kiezen in welke mate bepaalde systemen ingrijpen wanneer er iets drijgt mis te gaan.

Tegen 2011 zou de MP4-12C in productie moeten gaan en McLaren is ineens van plan er 1000 te bouwen per jaar. De Lamborghini Gallardo en de Ferrari 458 Italia zijn bij deze gewaarschuwd! (via AE)

McLaren MP4-12C

McLaren MP4-12C

McLaren MP4-12C

McLaren MP4-12C

Deel dit bericht:

1 reactie op "Eerste foto’s: McLaren MP4-12C"

  1. XliljeezyX 09-09-2009 om 14:11

    *kugge fer.. kug rrari.. kuguggu 458*

Reageer

Reactie aan het plaatsen...