Peugeot RCZ Cabrio, Hybride en Sport?

Peugeot RCZ
Peugeot lijkt goed te beseffen dat het met de Peugeot RCZ een mooie wagen heeft gemaakt. Het Franse merk droomt luidop van meer varianten.

Peugeot droomt meer bepaald over 3 nieuwe varianten: een hybride-model, een snellere versie en een cabriolet. Deze sportieve versie zou in staat moeten zijn om de Audi TT het vuur aan de schenen te leggen. Aan Autocar vertelde Marjorie Lhullier, productie-verantwoordelijke van de RCZ bij Peugeot dat het schitterend zou zijn mocht er een Targa-achtig model van de RCZ komen, zoals we dat kennen van de Porsche 911.

Om weliswaar naam te maken in het “Targa-segment” zou de Peugeot RCZ meer nodig hebben dan de 200 paarden waar hij nu over beschikt met zijn topmotorisatie, de 1.6 liter turbobenzinemotor. Die motor sprint naar 100 in een respectabele 7,6 seconden, maar dat zou dus niet volstaan.

Verder laat Lhullier weten dat er wellicht ook een diesel-hybride model komt, dat om en bij de 200 pk zal leveren. Schiet Peugeot dan niet in haar eigen been door een cabrio-model van de RCZ te maken? Wel, Peugeot is ervan overtuigd dat 80% van de kopers van een RCZ mannen zullen zijn, terwijl de 308 CC vooral gericht is op vrouwelijke klanten. Op die manier zou het Franse merk voor elk wat wils creëeren. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...