Officieel: Elektrische Hyundai i10

Hyundai_i10_electric
Hyundai is volop bezig met haar gamma te vernieuwen en dat merken we ook aan de nieuwe Hyundai i10 Electric.

De nieuwe Hyundai i10 Electric moet het milieuvriendelijke offensief van Hyundai vormen en inspelen op de verhoogde vraag naar kleine, milieuvriendelijke stadswagentjes. De wagen wordt door een 49 kW sterke elektromotor aangedreven en zal initieel in kleine oplage gebouwd worden, voor de thuisbasis van Hyundai: Korea. Mocht deze wagen een succes blijken, is de kans groot dat ook Europa deze kleine i10 Electric zal kunnen kopen.

Hyundai zegt dat de i10 Electric zo’n 130 km/u kan halen en een autonomie van 160 km heeft. De wagen rijdt enkel op elektriciteit, dus is het niet mogelijk je autonomie te verhogen door over te schakelen op een verbrandingsmotor. Dit kan een nadeel zijn wanneer je lange banen moet afleggen, maar voor het dagelijkse werk/woon-verkeer moet deze i10 Electric volgens Hyundai volstaan. Presentatie: autosalon van Frankfurt. (via Autowereld)

Hyundai i10 Electric

Hyundai i10 Electric

Hyundai i10 Electric

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...