Productie Audi A1 gestart

Audi A1
De kleinste telg van de Audi familie, de A1 komt eraan. Vandaag werd de eerste A1 gebouwd in Audi Brussels, het vroegere Volkswagen Vorst.

We zeiden dat de wagen zou geproduceerd worden vanaf 1 oktober, maar dat is een maand te laat. Vandaag zijn ze begonnen met de bouw van deze kleine wagen. Audi hoopt 120.000 stuks per jaar te verkopen, zeker in deze tijden waarin de kleine wagens belangrijker en belangrijker worden. Samen met de succesvolle Polo is de toekomst voor onze eigenste Audivestiging alweer voor een tijdje verzekerd.

Met een ploeg van 60 werknemers wordt momenteel met de hand de eerste Audi A1 in elkaar gezet. Dra het personeel vertrouwd is met de assemblage, wordt er proefgedraaid met een automatische productie. Als alles goed verloopt starten ze begin 2010 met de massaproductie. Maar wie wil er nu een premium ministadswagen? (Via: Het Nieuwsblad)

Deel dit bericht:

15 reacties op "Productie Audi A1 gestart"

 1. dimitri 03-09-2009 om 19:40

  ik denk dat deze auto leuker zal rijden als een minicooper s

 2. jurgen 03-09-2009 om 22:09

  als hij er is koop ik hem . audi is het merk dat het meeste uitstraalt en verkoopt

 3. BNNY 03-09-2009 om 22:19

  Premium dus 😀

 4. Brambo 03-09-2009 om 22:24

  Moest ik de mogelijkheden hebben, ik zou deze verkiezen boven enige andere stadswagen… ik zou er gerust de hogere kostprijs bij nemen

 5. XliljeezyX 03-09-2009 om 22:24

  A3, de 3-deurs en de 5-seurs zien er allemaal beter uit dan een 1-serie (behalve de coupé, cabrio) en de A/B klasse van mercedes! dus wat BNNY als zei Premium dus!

 6. SSq 03-09-2009 om 23:16

  goh… moeilijke discussie of een merk al dan niet premium is.

  Hetzelfde geldt voor het al dan niet supersportcar zijn

  Voor de één is een automerk pas premium als het RWD heeft, voor de ander is het premium iets wanneer je veel voor betaalt.

  Persoonlijk vind ik Audi wel premium genoeg om tot dit segment te horen. Ik vind het veel uitstraling hebben, maar tegelijk toch sober uitgedost. Niet schreeuwend om aandacht en toch genoeg pit bezitten. Toch vind ik het vrij grappig als ik lees dat mensen Audi als niet-premium bestempelen. Een voorbeeld van jaloezie? Of is het eerder protserigheid…

  Verder ben ik eens benieuwd wanneer de eerste A1’tjes mijn dorpswegen zullen berijden :D!

 7. BNNY 04-09-2009 om 1:24

  Ikzelf zie Audi als “VW ft premiumheid“, dus weldegelijk value for money..

  M’n punt was, als je dan toch bereid bent om extra geld uit te geven aan een wagen, dat je dan opteert voor een “grotere” wagen dan de A1

 8. PJS 04-09-2009 om 8:11

  @BNNY;

  De MINI verkoopt toch ook als zoete broodjes?

 9. Willem 04-09-2009 om 10:59

  Wat is Premium? Teveel betalen voor een saaie wagen? Dan past Audi in het plaatje.

  Premium = verkopen van veel leasebakken? Dan past Audi ook in dat plaatje.

  Premium = mooie, spannende wagens, daar past Audi niet in.

  Laat ons eerlijk zijn en zeggen dat de Duitse merken niet bekend staan voor hun spannende wagens, ook Audi niet. De R8 is een supermooie wagen, maar echt spannend of gewaagd is hij niet te noemen, de rest van het gamma is al helemaal “steriel”. Nieuwe modellen zijn slechts opgeklede versies van het vorige model, soms met een nieuw platform. Als Citrofiel zul je mij al horen komen, maar het schoolvoorbeeld blijft toch de Citroën C6. Of om bij PSA te blijven, de Peugeot RC 308. Of pakweg de Citroën GT als die ooit in productie genomen wordt. Of gaan we naar de Italiaanse merken, Alfa Romeo bijvoorbeeld, weinigen die dat geen mooie wagens vinden. Zelfs Opel scoort met een mooi design (Insignia). Wat is dan nog premium? Iedereen in een aluminiumgrijze Duitser van de drie welbekende merken? Blijven ze dan nog steeds zo “premium” ?
  De term “premium” is gebaseerd op lucht. Zelfs betrouwbaarheid is niet helemaal meer aan de orde, anders reden alle vertegenwoordigers en kaderleden wel rond in een Toyota.

  Rationeel valt “premium” dus helemaal niet te verklaren en is het een term die slechts wordt ingegeven door een ander menselijk kenmerk: ego.

 10. Guy 04-09-2009 om 12:24

  Hoeveel gaat dat bakske dan wel ongeveer kosten

 11. XliljeezyX 04-09-2009 om 14:48

  @Willem, dan is zeker de fiat 500 ook premium, met je 1ste argument: ‘Wat is Premium? Teveel betalen voor een saaie wagen? ‘

  Uiteraard, welke auto je ook kiest, je kiest welke lekker rijdt, mooi is,een goed design heeft, en aan je wensen voldoet in je budget.

  Maar over het algemeen, zijn Audi, BMW, Mercedes, Jaguar, Toyota etc. toch echt Premium. of je het wel of niet vind.

  @Guy, ik denk dat de startprijs 3 a 4, 4500 euro goedkoper zal zijn dan een A3.

 12. Willem 04-09-2009 om 15:11

  Klopt, in dat opzicht is de Fiat 500 ook “premium”, je betaalt teveel in verhouding tot wat je krijgt. Men ziet het gewoon niet als “premium” omdat het nog steeds “maar” een Fiat blijft.
  Zoals ik al zei, “premium” is een leeg begrip.

  Kijk eens een paar jaar terug, wie wou er in de jaren ’80 in een Audi gezien worden?
  Was BMW vroeger zo’n “premium” constructeur met zijn Isetta?
  Ik ben geen Mercedesliefhebber, maar het is wel een merk dat meer “premium” is (als je het zo wilt noemen) doorheen de geschiedenis dan Audi en BMW ooit zullen zijn, welke prijs die laatste ook vragen voor hun producten.
  Jaguar is dan weer een hele andere constructeur, die komt van hoog en is “laag gevallen” (altijd dure, luxueuze wagens gemaakt en dan de X-type die een omgebouwde Mondeo was), Jaguar heeft dus een omgekeerde strategie toegepast om te overleven. Jaguar is doorheen de geschiedenis ook heel wat meer “premium” dan Audi of BMW. Ga er hun geschiedenis maar eens op na.
  Toyota zo premium? Lexus misschien nog wel, maar vraag aan de man met de pet of hij Toyota “premium” vindt en hij zegt in 95% van de gevallen “nee”. Toyota is gewoon een degelijk merk, geen spannende producten maar wel degelijk en betrouwbaar.

  Daarbij waarom is “premium” steeds gebonden aan een merk en niet aan een wagen? Een Jaguar XJ zou je als “premium” kunnen bestempelen, een X-type niet. Een BMW 7 is “premium”, een 1-reeks niet. Een Citroën C6 is premium, een C1 niet. Lijkt mij een veel betere indeling, niet?

  Overigens:
  ik vind
  jij/hij/zij vindT
  wij/zij vinden

  Inversie:
  vind jij (als jij onderwerp is)

  Werkwoorden vervoegen wordt er in het lager onderwijs “ingedrild” en is niet zo moeilijk, ik blijf het een doodzonde vinden wanneer iemand er tegen zondigt. (met dyslexie als uitzondering natuurlijk)

 13. SSq 05-09-2009 om 0:32

  Indien een merk veel leasebakken verkoopt, dan zal volkswagen (met zn golf) wel al jaren een premiummerk geweest zijn 😀 Versta me niet verkeerd, ik vind VW zeer degelijke en betrouwbare auto’s. Maar om ze ook als premium te klasseren? ik weet het toch niet. Misschien is de Phaeton nog haalbaar voor een verwijzing naar dit segment als je het perse per modellen wil doen. Toch vraag ik me af of er zoveel mensen zijn die rond 70000-80000€ willen betalen voor een luxewagen met een VW logo.

  Of Audi geen mooie of spannende wagens heeft. Dat is dan weer een persoonlijke keuze. Het is wel een feit dat Audi vaak oudere modellen gewoonweg opknapt en het presenteert als een facelift, kijken we maar naar de onlangs gefacelifte A3. Toch is het me opgevallen dat dit binnen VAG wat vaker voorkomt. Bvb de Seats die gewoon oudere Auditjes met een Seat logo zijn. Betekent dat dit Audi zn “premium” gehalte verliest? Of betekent dit opeens dat Seat ook al premium geworden is?

  We moeten gewoon het ermee eens zijn dat de term “premium” echt iets wat persoonsgebonden is. Doch we moeten een onderscheid maken tussen merken die in aanmerking ervoor komen!

  Off topic: willem, ik denk dat wat betreft -dt fouten onze noorderburen net iets slechter zitten dan ons. Je moet maar eens naar een willekeurig Nederlandse site surfen. Gegarandeerd fouten op te merken!!

 14. Willem 05-09-2009 om 9:16

  Het verschil tussen Seat en Audi is dat Seat zijn best doet om, ondanks de familieband, meer uitgesproken wagens op de markt te brengen. Ze hebben natuurlijk niet het budget noch de middelen van Audi dus ik vind hun pogingen zeer lovenswaardig. We mogen ook niet vergeten dat een Seat heel wat minder kost dan een vergelijkbare Audi (de helft?) en daar zit hem vooral het verschil in deze “premium” term.

  Men zegt Audi is “premium”, een vergelijkbare Seat is niet “premium”, waar zit hem volgens jou dan het verschil? De prijs 😉

  Misschien een andere invalshoek: “premium” als maatstaf voor de mate waarin een auto als statussymbool fungeert.

  @ SSq: Het is mij ook al opgevallen, ik wijs de redactie van Autoblog.nl dikwijls eens op een dt-fout, minstens 1 per artikel 😉 Schande, maar “de massa” lijkt het te tolereren. Laat ik mezelf dan maar beschouwen als moraalridder van de Nederlandsche taal 😛

 15. XliljeezyX 05-09-2009 om 12:27

  Ach, de Nederlandse taal is ook 1 van de moeilijkste talen van de wereld. Dus een fout is zo gemaakt.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...