Facelift: Dodge Caliber

dodge_caliber
Een eindje geleden wou Dodge Europa veroveren met de Caliber. Nu is de wagen aan een opfrisbeurt toe.

Aan de buitenkant heeft Dodge niet geraakt, al bestaat de kans dat ze de wagen in het groen gestoken hebben om een indruk van milieuvriendelijkheid na te laten. Aan de binnenkant daarentegen zijn de veranderingen iets opvallender. Zo beschikt de Caliber over een nieuw instrumentenbord en zijn de deurpanelen veranderd. De wagen beschikt bovendien – Dodge is nu eenmaal Amerikaans – over chromen accenten en chromen wieldoppen.

Goed nieuws is dat de 2.0 liter diesel met 140 pk plaats moet maken voor een 163 pk sterke 2.2 liter dieselmotor. Het verbruik is gedaald met 5% en het vermogen steeg met 16%. Milieuvriendelijke Amerikanen, de Dodge Caliber kreeg terecht een groene kleur mee? Het vebruik komt neer op 5,8 liter per 100 km, wat lang niet slecht is voor een wagen met 163 pk.

Wie benzine verkiest kan beginnen bij een 2.0 liter motor met 156 pk, de 2.4 liter met 170 pk is er voor de benzinerijders die 156 pk te weinig vinden. Het valt hier op dat de vermogens van de verschillende motoren hoog liggen in vergelijking met die van de concurrentie. De VW Golf beschikt bijvoorbeeld ook over motoren van 170 pk, maar de instapmotoren hebben een pak minder vermogen.

Binnenin heeft Dodge bovendien enkele gadgets ingebouwd om de jeugd een plezier te doen. Je iPod aansluiten kan uiteraard en bovendien kan je blikjes bier in je handschoenenkastje opbergen. De voorstelling vindt plaats op het autosalon van Frankfurt. (via Autowereld)

Dodge Caliber Facelift

Dodge Caliber Facelift

Dodge Caliber Facelift

Dodge Caliber Facelift

Dodge Caliber Facelift

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...