Volkswagen bant Cayenne en Panamera?

Porsche Panamera
Volkswagen en Porsche hadden eventjes ruzie, maar werden dan weer vriendjes. Terug tijd voor ruzie?

Hetgeen Porsche en Volkswagen de laatste tijd meemaaken lijkt inderdaad op een kinderachtig spelletje. Porsche wil VW kopen en doet dat, heeft het geld niet en daardoor koopt VW Porsche terug. Nu komt het erop neer dat Volkswagen zou vinden dat de VAG-groep voldoende sedans en SUV’s in haar gamma heeft en dat het echt niet nodig is dat Porsche er nog enkele zou maken.

De kans is dus groot dat de Panamera en de Cayenne niet meer geproduceerd zullen worden wanneer hun productiecyclus ten einde komt. Maar de kans is minstens even groot dat VW en Porsche nog eventjes ruzie zullen maken, dus wat er precies uit de bus zal komen, dat weet momenteel geen kat. (via eGM)

Deel dit bericht:

5 reacties op "Volkswagen bant Cayenne en Panamera?"

 1. PJS 02-09-2009 om 11:31

  In een goed huwelijk is er al eens ruzie 😉

  Ik hecht echter niet zoveel waarde aan deze speculaties.. Vorige week nog had Volkswagen CEO Winterkorn het over 3 nieuwe modellen voor Porsche.. Het kan wel zijn dat hij daar enkel echte sportwagens mee bedoelt maar de Panamera en Cayenne schrappen? De Cayenne is een te groot commercieel succes voor Porsche om zomaar te laten vallen, dat zal Winterkorn zelf ook wel inzien.

 2. dimitri 03-09-2009 om 2:11

  idd , cayenne is veel te groot succes, vraag me ni waarom want i know, het is echt ne mottige bak, maar goed, het verkoopt en daarmee is het afgerond, de panamera daarentegen ben ik niet zo zeker van zijn succes, kwa competitors zijn er toch mooiere wagens zoals de rapide of quattroporte,

  greatz and have fun in frankfurt guys

 3. mrnx 16-09-2009 om 15:32

  nu moet je wel bedenken dat de panamera voor een andere klasse is… wnt de rapide gaat +- 350000 kosten terwijl de panamera vanaf 82.000 is en de quattroporte een +- 150.000 is (en maserati is niet betrouwbaar) dus voor mij zou mn keuze snel gemaakt zijn 🙂

 4. XliljeezyX 16-09-2009 om 18:47

  @Mrnx, waarom is maserati niet betrouwbaar? je betaalt er immers voor..
  oké oke hier en daar laten ze punten vallen zoals het navigatie systeem want die is beroerd. maar voor de rest is het een goede kwalitatieve auto.

 5. mrnix 19-09-2009 om 15:34

  mss veralgemeniseer ik mr ik ken mensen die hem hebben(quattroporte) en die hebben nonstop er problemen mee…
  maar ik moet mn woorden trugtrekken want de rapide kost (bij nader inzien) +-150.000 impv mijn geschatte 350.000 dus mijn keuze valt snel op de rapide 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...