Prius Plug-in Hybrid Concept naar Frankfurt

prius_plugin_hybrid_toyota
We hadden het er deze ochtend in feite al over, Toyota zal op het autosalon van Frankfurt een plug-in versie van de Prius voorstellen.

Vandaag hebben we misschien wel de eerste foto van deze plug-in gekregen, wat de wagen effectief speciaal maakt, dat wisten we al. Deze nieuwe plug-in Prius zal voor het eerst beschikken over een moderne Li-ion batterij, in plaats van een ouderwetse Nikkel-batterij. Bovendien kan de Plug-in Prius – what’s in a name – op het stopcontact aangesloten worden. Daardoor laadt de batterij op en kan je langer met je Prius rijden zonder aanspraak te moeten maken op je verbrandingsmotor. Of hoe hypermilen plots minder spannend werd…

Tegen het begin van 2011 zou de wagen effectief in verkoop moeten gaan. In plaats van gemiddeld 4,7 liter / 100 km te verbruiken zoals de standaard Prius, wordt het verbruik van deze Plug-in Prius geschat op 3,6 liter per 100 km. Meer informatie krijgen we als het autosalon van Frankfurt haar deuren opent. (via 4WN)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...