Gelekt: Hyundai Sonata

hyundai_sonata
Wat we hier zien is de nieuwe Hyundai Sonata en wat ziet hij er strak uit!

De Sonata is een soort vierdeurscoupé geworden en de achterkant ziet er bijzonder gestroomlijnd uit. Ook de voorkant ziet er bijzonder gestroomlijnd uit, maar dan op een andere – misschien iets minder mooie? – manier. Of deze wagen effectief de naam Sonata zal dragen is niet zeker, Hyundai heeft namelijk recentelijk een nieuwe typebenaming gekozen voor de meeste van haar modellen, dus er wordt verwacht dat dit model ix40 zal gaan heten.

Wat we hier zien is normaalgezien een Aziatisch model, er wordt verwacht dat de grille vooraan in Europa zal veranderd worden door een grille die meer lijkt op die van de Hyundai ix35. Het ziet er alleszins naar uit dat Hyundai deze ix40 bijzonder opgewaardeerd heeft, dat valt onder meer te merken valt aan het instrumentenpaneel binnenin (zie foto onderaan).

In Amerika en Azië wordt de wagen wellicht geleverd met viercilindermotoren en V6 benzinemotoren, in het turbominnende Europa zouden er enkele turbodieselmotoren in het pallet worden opgenomen, waaronder een 2.0 liter grote viercilindermotor die 185 pk levert. Voor het einde van dit jaar zou de wagen moeten debuteren. Is Frankfurt te vroeg? (via Carscoop)

Hyundai ix40 Sonata

Hyundai ix40 Sonata

Hyundai ix40 Sonata

Hyundai ix40 Sonata

Deel dit bericht:

5 reacties op "Gelekt: Hyundai Sonata"

 1. XliljeezyX 01-09-2009 om 19:10

  sexy baby! even serieus dit ziet er toch gewoon fantastisch uit!?!

 2. MRM 01-09-2009 om 19:11

  Vind ik ook! De voorkant iets minder, maar de zijkant en de achterkant 😮

 3. XliljeezyX 01-09-2009 om 19:12

  Zeker als je het vergelijkt met het huidig model! (die er opzich ook niet heel slecht uit ziet)

 4. Kristof 01-09-2009 om 20:51

  Mooie wagen.
  De zijlijn doet me wat denken aan de passat CC (wat ik ook een knappe wagen vindt trouwens).
  Nu wachten op deftige beelden zonder die vervelende TL-lampen

 5. mrnx 16-09-2009 om 15:34

  sorry mr ik vind hem niet geniaal… mss komt dat door dat ik niets van hyundai moet weten 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...