hyundai_sonata
Wat we hier zien is de nieuwe Hyundai Sonata en wat ziet hij er strak uit!

De Sonata is een soort vierdeurscoupé geworden en de achterkant ziet er bijzonder gestroomlijnd uit. Ook de voorkant ziet er bijzonder gestroomlijnd uit, maar dan op een andere – misschien iets minder mooie? – manier. Of deze wagen effectief de naam Sonata zal dragen is niet zeker, Hyundai heeft namelijk recentelijk een nieuwe typebenaming gekozen voor de meeste van haar modellen, dus er wordt verwacht dat dit model ix40 zal gaan heten.

Wat we hier zien is normaalgezien een Aziatisch model, er wordt verwacht dat de grille vooraan in Europa zal veranderd worden door een grille die meer lijkt op die van de Hyundai ix35. Het ziet er alleszins naar uit dat Hyundai deze ix40 bijzonder opgewaardeerd heeft, dat valt onder meer te merken valt aan het instrumentenpaneel binnenin (zie foto onderaan).

In Amerika en Azië wordt de wagen wellicht geleverd met viercilindermotoren en V6 benzinemotoren, in het turbominnende Europa zouden er enkele turbodieselmotoren in het pallet worden opgenomen, waaronder een 2.0 liter grote viercilindermotor die 185 pk levert. Voor het einde van dit jaar zou de wagen moeten debuteren. Is Frankfurt te vroeg? (via Carscoop)

Hyundai ix40 Sonata

Hyundai ix40 Sonata

Hyundai ix40 Sonata

Hyundai ix40 Sonata