Fiat Punto Evo onthuld

fiat_punto_evo
Echt onverwacht komt de facelift van de Fiat Grande Punto niet. Wel onverwacht is de naamsverandering. Voortaan spreken we van Fiat Punto Evo.

Aan de buitenkant zien we vooral aanpassingen aan de bumpers en de koplampen en ook al waren we er in het begin nogal sceptisch over, nu moeten we toch wel toegeven dat de Fiat Punto Evo er – zeker in het zwart – bijzonder goed uitziet, al spelen de velgen daarbij ongetwijfeld een grote rol. Bovendien geeft de naam Evo de wagen enkele sportieve aspiraties door te verwijzen naar een bijzonder performante Mitsubishi. Uiteraard staat de Evo in de naamgeving van de Punto enkel voor Evoluzione, evolutie dus.

Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant werd herbekeken. Het dashboard onderging een grondige verandering en ziet er een stuk frisser uit. De wagen beschikt nog steeds over het gekende Blue&Me-systeem voor draadloos bellen, maar nu is daar het TomTom-navigatiesysteem bijgekomen, allemaal via dezelfde interface: een touch-screen.

Onder de motorkap zullen we wellicht enkele milieuminnende motorisaties terugvinden, waarbij Fiat wellicht dankbaar gebruik zal maken van het MultiAir-label. Meer kracht, minder verbruik. Verder wordt de Fiat Punto Evo uitgerust met een start/stop-systeem, dat de emissies verder de kop in moet drukken. Ook benieuwd hoe Abarth de Punto Evo zal aanpakken?

Fiat Punto Evo

Fiat Punto Evo

Fiat Punto Evo

Fiat Punto Evo

Fiat Punto Evo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...