F1: Fisichella haalt poleposition in Francorchamps

Kwalificaties Francorchamps België Fisichella
Giancarlo Fisichella heeft met zijn Force India de poleposition behaald voor de Grote Prijs van Belgie, op het circuit van Spa-Francorchamps. Het is eveneens de 3e pole voor de Italiaan sinds 1996 én voor het Indianse team.

Wie had dat nu verwacht? Een zwakke auto als die van Force India, die alles en iedereen verslaat.. Misschien het feit dat deze italiaan al sinds 1996 meedraait in het F1 circuit en alreeds 264 races heeft gereden. Mathematisch gezien moet hij dan toch 1 keer geluk hebben met allerhande factoren. Uiteraard zijn we positief verrast met dit resultaat, en hopen we op een spannende race morgen.

Naast hem start Jarno Trulli, die terug zijn goede vorm heeft gevonden met zijn Toyota. Achter Fisichella vinden we Nick Heidfield, de Duitser die op het einde van het jaar geen team meer heeft, aangezien BMW Sauber ermee ophoudt. Het perfecte visitiekaartje voor een geïnteresseerde teambaas mocht Heidfield winnen!

Sterkhouders als Hamilton, Alonso en Button vinden we erg ver vanachter, rond plaats 14. Uiteraard geven deze ervaren heren hun kansen op een overwinning nog niet op, en zullen ze zeker en vast aanvallen. Dat zien we uiteraard graag op onze nationale feestdag van de autosport. Alle rijders zijn het er unaniem over eens, het Belgisch circuit is één van de mooiste. Zowel bochtenwerk als lange stukken wisselen elkaar snel af en dat allemaal in een groene omgeving.

Om toch nog even retorisch te doen, hoe zou het gelopen zijn mocht Michael Schumacher toch in de Ferrari F60 gestapt zijn? Ik durf er mijn handen op verwedden dat hij het minstens beter zou gedaan hebben dan zijn vervanger, die alweer als allerlaatste start.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...