Peugeot 408 krijgt vorm

peugeot_408_header
De Peugeot 408 begint stilaan zijn vormen te krijgen. De lancering staat pas gepland in 2011, toch zijn er al enkele details bekend.

Zo zal de Peugeot 408 bijvoorbeeld het platform delen met de Citroën C5. De optie ‘hydropneumatische vering’ zal dus ook kunnen worden aangevinkt. Het wordt ook meer en meer duidelijk dat de 408 geïnspireerd zal worden op de Peugeot 908 RC Concept, wat we enkel maar kunnen aanmoedigen. Het interieur zou deels gebaseerd worden op dat van de Peugeot 3008, wat betekent dat er onder andere een Head Up Display aanwezig kan zijn.

De bedoeling is bovendien dat Peugeot zich een nieuw, sportief imago aanmeet. Aan het design te merken, zal deze wagen nog de essentie van elke Peugeot bevatten – een volgens sommigen te grote ‘muil’ – maar dat dan gemengd met een serieuse portie design.

Niet alleen bovenhuids, maar ook onderhuids zouden de aanpassingen groot zijn. Zo zullen er enkele nieuwe motoren komen en kunnen we wellicht een milieuvriendelijke elektromotor verwelkomen in het motorenpallet. (via AutoExpress)

Peugeot 408

Peugeot 408

Peugeot 408

Deel dit bericht:

3 reacties op "Peugeot 408 krijgt vorm"

  1. Willem 25-08-2009 om 10:18

    Peugeot zal nooit de hydropneumatische (eigenlijk oleopneumatische omdat het niet gaat over water) van Citroën (mogen) gebruiken. Vergeet niet dat de huidige C5 ook al met een conventionele vering besteld kan worden!

  2. maxim 25-08-2009 om 10:41

    lijkt een van voor een beetje op de vw passat cc , en in vorm lijkt die een beetje op de tesla model S

  3. Robert 06-10-2009 om 9:55

    Slecht aftreksel van de 406 Coupé

Reageer

Reactie aan het plaatsen...