Audi in Frankfurt: 5 wereldpremieres


Audi zal op het autosalon van Frankfurt met vijf wereldpremières komen, ook benieuwd wat het Duitse merk zal onthullen?

Eerst en vooral zal de Audi R8 Spyder zijn wereldpremière kennen op het autosalon van Frankfurt. De dakloze R8 staat vanaf oktober in België bij de dealers en zal vanaf maart aan klanten afgeleverd worden. Verder zal Audi ook een elektrische conceptmodel voorstellen dat het zelf omschrijft als een “Electric power train of the future in a sporty version”. Wie verheugd was om de Audi A5 Sportback op het autosalon van Frankfurt te zien heeft geluk: Audi zal er ook de Audi S5 Sportback voorstellen. Deze krijgt waarschijnlijk dezelfde V8-motor als de S5 en een vermogen van 354 pk. De S5 Sportback wordt vanaf eind 2009 gecommercialiseerd.

Gisteren brachten we de geruchten over de komst van de Audi RS3, nu blijkt dat daar niets van aan is. Wel op basis van de A3 komt er een nieuwe A3 met 1.2 TFSI-motor. Deze motor zorgt dankzij een turbo en directe brandstofinjectie voor 105 pk en een maximaal koppel van 175 Nm. Vanaf oktober is deze motorisatie te bestellen bij de Belgische Audi dealers. Als laatste wereldpremière komt Audi met de Audi A4 3.0 TDI Clean Diesel naar het autosalon van Frankfurt. Meer details over deze motorisatie hebben we nog niet maar Audi heeft ongetwijfeld wat gesleuteld aan de gekende 3-liter zescilinder zodat deze nog zuiniger is dan voorheen.

Opvallend is trouwens ook dat de nieuwe Audi A8 niet op de premièrelijst van Audi staat. Deze zal dus pas later dit jaar onthuld worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...