Officieel: Maserati GranCabrio

maserati_grancabrio
Dat er een cabrio-variant van de Maserati GranTurismo ging aankomen, dat wisten we al. Binnenkort toont Maserati de Maserati GranCabrio.

Door de introductie van de Maserati GranCabrio zal de line-up van Maserati uit drie modellen bestaan: de Maserati Quattroporte, de Maserati GranTurismo en de Maserati GranCabrio. Volgens Maserati is de line-up daarmee volledig, dus speculeren over SUV’s, Breaks of Shooting Brakes hoeven we dus niet meer te doen.

De Maserati GranCabrio is volgens Maserati zelf een samenkomen van zowel stijl als rijplezier, kracht en comfort en ruimte én oog voor detail. De wagen zou een ongeziene openlucht-ervaring moeten geven en is bestemd voor mensen met een geraffineerde smaak.

De GranCabrio treedt in de voetsporen van andere cabrio’s die het merk met de drietand eerder maakte, de 950 A6G Frua Spyder, 1960 3500GT Vignale Spyder, 1964 Mistral Spyder, 1968 Ghibli Spyder en de 2001 Spyder. De wagen is geen 2+2 laat Maserati weten, maar een echte vierzitter.

Onder de motorkap ligt de gekende 4.7 liter grote V8-motor die 440 pk levert. Vanaf volgende winter zal de marketingwereld in gang schieten om deze cabrio aan de wereld te tonen, tegen het begin van de lente zal de wagen ook effectief te koop zijn. Over de kostprijs weten we tot op heden nog niets.

Maserati GranCabrio

Maserati GranCabrio

Maserati GranCabrio

The Maserati GranCabrio, the first four-seater convertible in the Trident carmaker’s history, will make its world wide debut on September 15 at the upcoming Frankfurt Motor Show.

The introduction of the GranCabrio – the Trident’s third prong – completes Maserati’s product line-up that now consists of three different families of models: Quattroporte, GranTurismo, GranCabrio.

The GranCabrio represents the very essence of Maserati in terms of open-top cars. It’s a Maserati in the purest sense of the word: from the unmistakable style by Pininfarina to the spacious interior, from the craftsmanship of each detail to the driving pleasure and performance. The Maserati GranCabrio enriches all five senses in a shared open-air experience, without sacrificing comfort and performance. A dream car designed and built for men and women who love to live life in an understated – though sophisticated – manner. Like all the made in Maserati open-top convertibles: special cars aimed at refined connoisseurs.

In fact the GranCabrio is continuing the Maserati tradition in open-top cars, joining models that have played such an important part in the Modena carmaker’s history such as the 1950 A6G Frua Spyder, 1960 3500GT Vignale Spyder, 1964 Mistral Spyder, 1968 Ghibli Spyder and 2001 Spyder designed by Giorgetto Giugiaro, the car that marked Maserati’s return to the United States. In the footsteps of tradition, the GranCabrio opens a new chapter, because never before have four-seater top-down models ever been produced at the Viale Ciro Menotti Maserati factory. Four proper seats, so that the rear passengers are not merely supporting actors, but co-stars of the journey.

The GranCabrio is powered by a 4.7 liter V8, 323 kW engine and is the convertible with the longest wheelbase on the market. The GranCabrio’s roof is strictly canvas-made, emphasizing the link with the Maserati tradition.

The Maserati GranCabrio will be marketed starting next winter, and experienced by customers the world over from the following spring.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Officieel: Maserati GranCabrio"

 1. BNNY 24-08-2009 om 16:20

  Wat een schoonheid!

 2. XliljeezyX 24-08-2009 om 16:24

  Zeg dat wel!
  Maar toch in me dromen zal ik de Reventon nemen! (als die komt)

 3. Quadri 24-08-2009 om 18:40

  Lekker! Hebben!

 4. joske 25-08-2009 om 9:23

  prachtig
  maar persoonlijk vind ik de granturismo nog mooier, zelfs de meest stijlvolle auto van het moment

Reageer

Reactie aan het plaatsen...