Komt Audi met RS3 naar Frankfurt?


Nieuwe geruchten voorspellen dat Audi de RS3 zal voorstellen op het autosalon van Frankfurt. Wat zullen we onder de motorkap vinden?

De Zweedse afdeling van Auto, Motor & Sport is via een insider bij Audi te weten gekomen dat Audi een RS-versie van de Audi A3 klaarmaakt voor het autosalon van Frankfurt. Het lijkt niet onlogisch dat onder de motorkap de 2.5 liter vijfcilinder uit de Audi TT-RS terug te vinden zal zijn. Deze motor zorgt in de TT RS voor 340 pk en 450 Nm koppel, de RS3 zal ook enkel met Quattro vierwielaandrijving beschikbaar zijn.

Auto, Motor & Sport Zweden is echter nog een stuk optimistischer, volgens het Zweedse magazine zou de vijfcilinder in de RS3 voor nog meer vermogen zorgen dan in de TT RS, het totaal vermogen zou tussen de 350 en 400 pk liggen. En dat zou de RS3 sneller maken dan de R8 4.2 FSI, de marketingboys bij Audi zijn wel slimmer dan dat..

Wat de looks van de RS3 betreft kijken we best naar het laatste A3 Concept dat Audi voorgesteld heeft, de Audi A3 TDI Clubsport Quattro lijkt ons geen slecht vertrekpunt voor de styling. Wie nu al een snelle A3 wil kan voor een Audi S3 gaan, deze beschikt over 265 pk en 350 Nm koppel. (Via: AutoMotorSport)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...