Eerste details & foto’s: Tesla Roadster Sport

Tesla Roadster Sport
Tesla heeft nieuwe foto’s vrijgegeven van de extra sportieve Tesla Roadster Sport.

Exacte details over de motorisatie heeft Tesla nog niet vrijgegeven, behalve het feit dat de elektromotor voor nog meer vermogen zal zorgen en tegelijk nog efficiënter zal zijn dan de gewone Roadster. De Tesla Roadster Sport krijgt ten opzichte van de standaard Roadster een carbonvezel kofferspoiler, luchthappers in de motorkap en een aanpasbare ophanging.

De extra sportieve Roadster heeft ook een beter afgewerkt interieur meegekregen met accenten in carbon, afwerking in leder en in de middenconsole een touch screen waarmee de instellingen van de wagen kunnen aangepast worden en waarop informatie zoals het rijbereik kan worden weergegeven. Ook opvallend is het schrappen van een klassieke schakelpook, deze is vervangen door vier drukknoppen waarmee de juiste rijmodus kan ingesteld worden.

In januari al opperde Tesla dat de Roadster Sport van 0 naar 100 km/u zou kunnen sprinten in 4 seconden. De elektromotor is daarnaast in staat om tot 14.000 toeren per minuut te draaien, de CO2-uitstoot bedraagt uiteraard 0 gram per kilometer. In Europa komt de Tesla Roadster Sport er vanaf 112.000 euro (Excl. BTW). (Via: WCF)

Tesla Roadster Sport

Tesla Roadster Sport

Tesla Roadster Sport

Tesla Roadster Sport

Tesla Roadster Sport

Tesla Roadster Sport

Tesla Roadster Sport

Deel dit bericht:

2 reacties op "Eerste details & foto’s: Tesla Roadster Sport"

  1. Kristof 23-08-2009 om 1:57

    Echt lelijk met het dak er op. Ook vooraan vind ik hem niet ‘modern’ over komen. Lijkt beetje alsof een of ander oosters merk (mazda, kia,…) een sportwagen probeert te maken.

  2. XliljeezyX 23-08-2009 om 12:09

    het is gewoon een kruising tussen en opel GT en een lotus evora.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...