Bugatti plant drie concepten?

Bugatti Bordeaux
De wagen die Bugatti op de IAA in Frankfurt zal tonen, zal 1 concept zijn van een reeks concepten, waaruit klanten keuze zullen mogen maken.

Dat zegt Dr. Franz-Joseph Paefgen, CEO van Bugatti én van Bentley. Bugatti zal 3 modellen klaarstomen, waaruit er 1 zal gekozen worden, dat de productie zal halen. Het eerste concept is – we zijn er al een tijdje over bezig – een vierdeurscoupé, die wellicht de naam Bordeaux meekrijgt. Deze wagen zal aan potentiële klanten getoond worden en Bugatti zal polsen naar hun reacties.

Paefgen laat bovendien weten dat de Mulsanne niet als basis diende om deze vierdeurscoupé op de te bouwen. De Bugatti moet namelijk extreem blijven en daarom wou Bugatti een eigen platform ontwikkelen. Normaalgezien zullen er ongeveer 150 stuks geproduceerd worden van het gekozen model.

Deze strategie van verschillende modellen bouwen en kijken welk model het best onthaald wordt, ligt in de lijn van de strategie die Aston Martin voert bij de reïntroductie van het merk Lagonda. Kunnen we binnenkort een Bugatti-SUV verwachten? (via AutoCar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...