Peugeot komt ook met RCZ HYbrid4 naar Frankfurt

Peugeot RCZ Hybrid4
Peugeot zal op het autosalon van Frankfurt ook een hybride conceptmodel van de Peugeot RCZ onthullen.

De HYbrid4 aandrijflijn bestaat uit een 2.0 HDi dieselmotor die de voorwielen aandrijft en voor 163 pk en 300 Nm koppel zorgt en een elektromotor die de achterwielen aandrijft en voor 37 paarden en 200 Nm koppel zorgt. Gecombineerd beschikt de RCZ HYbrid4 dus over 200 pk. Dat is genoeg om de RCZ van 0 naar 100 km/u te doen sprinten in 8,5 seconden en te zorgen voor een topsnelheid van 215 km/u.

Echt indrukwekkend zijn de uitstoot- en verbruikscijfers: de RCZ HYbrid4 stoot 95 gram CO2 per kilometer uit en verbruikt maar 3,7 liter diesel per 100 kilometer. Om brandstof te besparen is de wagen ook uitgerust met een Start/Stop-systeem en een nieuwe manuele zesbak.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...