Opel Astra: met ingebouwd fietsenrek

opel_astra_fietsenrek
Beetje bij beetje lost Opel nieuws over de nieuwe Astra, vandaag komen we te weten dat de Astra met het FlexFix fietsenrek kan worden uitgerust.

Het systeem is ondertussen normaal al gekend, aangezien het ook op de Opel Antara en Opel Corsa beschikbaar is. Het systeem laat toe een fietsenrek uit je achterbumper te schuiven, je hoeft dus niet te prutsen met één of ander bijzonder onhandig systeem om je fiets te vervoeren. Een optie? Gezien de perstekst vermeldt dat Opel dit systeem aabiedt, zal je er wellicht een meerprijs voor moeten betalen, die we momenteel niet kennen.

Opel leert ons bovendien waarom het FlexFix systeem zo handig is, en ik moet zeggen: ze hebben een punt. Wie bijvoorbeeld niet in het stadsverkeer wil staan, kan wanneer hij daar zin in heeft zijn wagen aan de stadsrand parkeren en met de fiets naar het centrum gaan. Blijkt het te regenen, dan rij je gewoon door. Moet je wel elke ochtend je fiets laden. Of ’s ochtends fietsen je kinderen naar school. Als het bij de terugkeer weer zou blijken te zijn, kan je in alle eenvoud je kinderen in de wagen stoppen en de fietsen achteraan.

Dit natuurlijk op voorwaarde dat je maar 2 kinderen hebt, of er geen graten in ziet een derde kind wel door de regen te sturen. 40 kg fietsen kan je meenemen, die maximum 28″ wielen mogen hebben.

Nieuwe Opel Astra uitgerust met praktische, tijdbesparende FlexFix fietsdrager

* Volledig geïntegreerd systeem, onzichtbaar wanneer niet gebruikt
* Eenvoudige bediening en lage positie voor gemakkelijk opzetten/afnemen
* Een van de vele slimme en exclusieve opbergsystemen voor de Opel Astra

Rüsselsheim. Geheel in overeenstemming met Opel’s filosofie van eenvoudige en comfortabele flexibiliteit zal de nieuwe Astra vijfdeurs worden aangeboden met het ingebouwde FlexFix draagsysteem – het optimale transportsysteem voor fietsen. Opel is de enige constructeur die het vernieuwende FlexFix systeem aanbiedt, dat niet gemonteerd of gedemonteerd moet worden. Het kan net als een lade gewoon uit de achterbumper worden getrokken. Dit maakt het vervoer van fietsen gemakkelijk en comfortabel.

Het systeem is een meesterwerk van carrosserietechniek en werd mogelijk gemaakt door de slimme, compacte constructie van de achteras (een samengestelde krukarm met Watt-stangensysteem). FlexFix is een van de vele slimme opbergsystemen die voor de nieuwe Opel Astra beschikbaar zijn.

Stelt u zich eens voor in welke situaties FlexFix nuttig kan zijn, en niet alleen voor wie er in zijn vrije tijd graag met de fiets op uit trekt. FlexFix is ideaal voor pendelaars die hun Astra liever buiten het stadscentrum parkeren en met de fiets naar het werk rijden. Ook gezinnen houden van de flexibele mogelijkheden die het systeem biedt. Als de kinderen ’s ochtends naar school zijn gefietst maar na schooltijd regent het, kunnen de ouders hen rechtstreeks na het werk aan de school ophalen zonder eerst naar huis te moeten om het fietsenrek te gaan halen. Al dit comfort zonder extra te monteren draagsysteem.

De FlexFix fietsdrager is als een lade in de achterbumper geïntegreerd. Gewoon even trekken aan de hendel bij de rand van het kofferdeksel en de drager schuift uit de bumper. Speciale hulpstukken of werktuigen zijn niet nodig. Wanneer de FlexFix niet wordt gebruikt, kan hij gewoon worden teruggeduwd tot hij vrijwel onzichtbaar in de achterbumper verdwijnt.

De FlexFix fietsdrager is van extra achterlichten voorzien en is geschikt voor maximaal twee fietsen met wielmaten van 18 tot 28 inch. Het maximale draagvermogen is 40 kg, of twee fietsen met elk een gewicht tot 20 kg. Voor maximale veiligheid weerklinkt een geluidssignaal wanneer de auto in achteruit wordt geschakeld.

Dit vernuftige transportsysteem is een verdere uitbreiding van de vele doordachte opberg- en transportopties voor de nieuwe Astra en is ook beschikbaar voor de Corsa en de Antara.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...