Gelekt: Bentley Mulsanne

benltey_mulsanne
The All New Grand Bentley is een naam die we gelukkig genoeg niet meer hoeven te schrijven. Vanaf nu heet de wagen Mulsanne.

Bentley, een traditiegetrouw merk, koos de naam Mulsanne omdat het vroeger nog een dergelijk model bouwde. De nieuwe wagen ligt in de lijn van de toenmalige Mulsanne, dus is de naam meer dan gerechtvaardigd.

Bentley zelf beweert dat deze Mulsanne niet echt een opvolger is voor de Arnage, aangezien hij nog luxueuzer en groter is en bovendien totaal iets anders is. Meer dan de naam en de looks krijgen we van Bentley weliswaar niet te horen, daarvoor moeten we wachten tot op het autosalon van Frankfurt.

Onder de motorkap ligt hoe dan ook een 6,75 liter grote V8-motor, met een geraamd vermogen van 550 pk en 800 Nm trekkracht. De Mulsanne zou het platform van de nieuwe Audi A8 gebruiken, waardoor hij enkel met vierwielaandrijving beschikbaar zou zijn.

De bedoeling van de hoger dan de Arnage gepositioneerde Mulsanne is dat Rolls-Royce en Maybach er een concurrent bijkrijgen. Die twee merken stonden namelijk geruime tijd aan de top, terwijl Bentley het steeds met een derde plaats moest stellen, nu dus niet meer, klinkt het bij Bentley. In onze top 10 was het echter anders.

Wel is het zo dat de looks – en dan vooral de voorkant – al bijzonder wat kritiek gekregen hebben. De middenste koplampen zouden te groot zijn en de buitenste te klein. Het lijkt inderdaad wel een beetje vreemd. Misschien is het slechts wennen? Zoals voorspeld is de achterkant gelijk aan die van de Brooklands, wat uiteraard positief is. Wat vinden jullie ervan? (via Autowereld)

Bentley Mulsanne

Bentley Mulsanne

Bentley Mulsanne

Bentley Mulsanne

Deel dit bericht:

4 reacties op "Gelekt: Bentley Mulsanne"

 1. BNNY 16-08-2009 om 18:02

  Die uitlaten konden toch wat beter weggewerkt worden

 2. XliljeezyX 16-08-2009 om 18:05

  -1 voor de koplampen
  -1 voor de rare vorm van de achterklep
  -1 voor de velgen

  +13 voor de geweldige 6,75 Liter V8.

  Ik ben er niet echt weg van van.. Ze hadden toch het zelfde moeten houden qua voorlichten grootte en positie.

 3. SSq 16-08-2009 om 19:36

  o jee … wat is er gebeurd met de achterklep?!??

 4. Mathieu 17-08-2009 om 11:41

  Iedereen wilt gewoon die bak,
  veeel te vet!

  Bentley ruuuult <3

Reageer

Reactie aan het plaatsen...