Volkswagen Scirocco BlueMotion?


De kans zou bestaan dat Volkswagen binnenkort een BlueMotion-versie van de VW Scirocco zal lanceren.

Tenminste dat zegt het automagazine AutoCar. Volkswagen werkt al een tijdje volop aan efficiëntere motoren en gebruikt de naam BlueMotion om zijn zuinigste modellen aan te duiden. De Bluemotion technologie wordt binnenkort ook gebruikt op de Volkswagen Polo en blijkbaar zou dus ook de Scirocco een efficiëntie-kuur ondergaan.

Wellicht zal de 1.6 liter TDI-motor dus binnenkort toegevoegd worden aan het lijstje motorisaties van de Scirocco. De output van deze motor bedraagt 140 pk, dit valt dus best goed mee. In combinatie met enkele aerodynamische ingrepen zou deze Scirocco dus best nog vlot van z’n plaats moeten komen én bovendien een lichte dorst hebben. (via eGM)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Volkswagen Scirocco BlueMotion?"

  1. XliljeezyX 16-08-2009 om 1:13

    140 pk! das opzich wel netjes! zal waarschijnlijk ook niet te prijzig zijn (zonder BPM) dus voor redelijk veel mensen aantrekkelijk als het een A-Label heeft (NL Lease: 20% bijtelling i.p.v 25%)

  2. Sven 16-08-2009 om 10:13

    De bron van je bron heeft het over 105pk. eGM is wat optimistisch, me dunkt. Voorlopig heeft een 1.6TDi bij mijn weten nog geen 140pk.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...