Qatar koopt 10% van Porsche


Gisteren hadden we het er nog over dat Qatar misschien wel wat aandelen van Porsche zou kopen, vandaag is de deal al beklonken.

Qatar Holding LLC heeft gisterenavond met Porsche Automobil Holding SE een contract ondertekend, waarin staat dat Qatar 10% koopt van de van de gewone aandelen van Porsche SE. Er is bovendien een tweede overeenkomst getekend, waarin het emiraat opties nam op Volkswagen aandelen die Porsche bezit.

Vanaf vandaag is Porsche dus niet langer in handen van de Duitsers en komt er voor het eerst een nieuwe aandeelhouder bij. De families Porsche en Piëch hebben er het volgende over te zeggen:

“Today is a historic day for us. For the first time in Porsche’s history, an external investor has acquired a holding of ordinary shares that so far have been solely owned by the family members of Porsche and Piëch.” The Porsche and Piëch families, continued Supervisory Board Chairman, have expressly welcomed the decision of the Emirate to become a shareholder in the company and, at the same time, to take on a major holding in the options to VW ordinary shares held by Porsche. “

Echt tevreden zullen de families weliswaar niet zijn over de toetreding van een extra aandeelhouder, maar veel keuze hebben ze niet, gezien de grote schuldenlast die Porsche opbouwde.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...