VW en Porsche gaan akkoord met integratie

VW Porsche integratie
Volkswagen en Porsche kwamen gisterenavond overeen dat ze samen een geïntegreerde constructeursgroep zullen vormen, onder leiding van Volkswagen.

Deze overeenkomst werd gemaakt door zowel Volkswagen AG, Porsche Automobil Holding SE, de families Porsche en Piëch en de vertegenwoordiging van de werknemers. Wat gaat er nu precies gebeuren? Wel, Volkswagen neemt een belang van 42% in Porsche AG tegen het einde van 2009. Verder zullen de familiale aandeelhouders hun Porsche Holding Salzburg aandelen verkopen aan Volkswagen. Dit zou tegen 2011 voltooid moeten zijn.

Porsche blijft een onafhankelijk bedrijf, met de hoofdzetel in Zuffenhausen. Ondertussen gaan er onderhandelingen door met Qatar, dat opties zou nemen in VW-aandelen en zullen er gesprekken met de financierders van Porsche plaatsvinden om het gehele concept te financieren.

Martin Winterkorn, CEO van Volkswagen, heeft er het volgende op te zeggen:

“Volkswagen and Porsche today took a decisive step towards a joint future. As a group with now ten strong, independent brands we will further expand our unique global position. More than ever before, we now have what it takes to become the automotive industry’s number one. Volkswagen is systematically continuing its successful multibrand strategy by integrating Porsche. Additional new growth opportunities will emerge for Porsche under the umbrella of the integrated group. Following constructive talks, we have agreed a solution that reflects the interests of all parties. I am convinced that the outcome of this integration will be the best vehicles for our customers, secure jobs and the creation of long-term value for our shareholders.”

Deel dit bericht:

3 reacties op "VW en Porsche gaan akkoord met integratie"

 1. BNNY 14-08-2009 om 13:58

  blijft toch een gekke soap

 2. XliljeezyX 14-08-2009 om 14:29

  Ik volg dat al niet meer, is voor mij te ingewikkeld 😛

 3. BNNY 14-08-2009 om 14:41

  Om kort samen te vatten..

  De rijke kleine koopt een deel van de grote, maar moet (dankzij de wet) een groot deel overkopen, en kan dat niet.. Geldprobleem tot gevolg, waarna de grote de kleine opkoopt :p

  Gelukkig blijft Porsche apart werken.. Edoch, met Bentley & Bugatti in hun eigen rangen..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...