Real life beelden: nieuwe Jaguar XJ

jaguar_xj4
We zagen al de persfoto’s van de nieuwe Jaguar XJ, maar voor een beter beeld kan je natuurlijk altijd naar zelfgemaakte foto’s kijken. Bij deze.

Ook al zagen we eerder al bewegende beelden van nieuwe Jaguar XJ, die zomaar op straat werd gespot, toch lijkt het ons zinvol deze beelden van de onthulling van de Jaguar XJ ook mee te delen. De wagen werd onlangs op het Concours d’Elegance in Pebble Beach voorgesteld.

De prestaties zijn uiteraard niet onaardig: dankzij de lichtgewicht aluminium constructie is de XJ volgens Jaguar zo’n 150 kilo lichter dan de concurrentie. De XJ sprint met de 3-liter V6 dieselmotor van 0 naar 100 km/u in 6,4 seconden, het verbruik komt op 7 liter per 100 kilometer. De 5-liter V8 benzinemotor zonder compressor doet hetzelfde sprintje in 5,7 seconden en verbruikt 11,4 liter per 100 kilometer. Wie voor de V8 met compressor gaat sprint het snelst naar 100 km/u: in 4,9 seconden. Het verbruik komt dan op 12,1 liter per 100 kilometer. De XJ heeft telkens een gelimiteerde topsnelheid van 250 km/u.

De gloednieuwe Jaguar XJ is vanaf 10 juli te koop en de eerste wagens worden begin 2010 afgeleverd. De instapprijs voor de XJ bedraagt 79.800 euro. (via leftlane)

Jaguar XJ

Jaguar XJ

Jaguar XJ

Jaguar XJ

Jaguar XJ

Jaguar XJ

Jaguar XJ

Deel dit bericht:

1 reactie op "Real life beelden: nieuwe Jaguar XJ"

  1. PJS 14-08-2009 om 22:06

    Die wijzerplaten zijn wel erg leuk!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...