Magna neemt Opel over

opel_magna
Het is zover, Opel zal worden overgenomen door Magna.

De overeenkomst bestond eigenlijk al een tijdje, maar door lichte ontevredenheid van beide partijen diende men nog eventjes te onderhandelen. De voorwaarden die nu met de overname gepaard gaan zijn duidelijk en dus kan de overname beginnen.

Magna zal samen met het Russische Sberbank voor 55% eigenaar worden van Opel. De directies van Magna én General Motors dienen wel nog hun akkoord te geven dat Opel Trust, dat 65% van de aandelen bezit, de transactie kan laten doorgaan.

Magna was de favoriete overnemer van de bedienden en de overheden, General Motors zelf zag in zee gaan met RHJ echter beter zitten. De deal gaat nu dus door met het Oostenrijks-Canadese Magna en het Russische Sberbank. Het enige probleem is dat Sberbank Opel duidelijk wil profileren in Rusland, terwijl Chevrolet daar aan een heuse opmars bezig is. Extra concurrentie voor GM dus. (via HLN)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...