Nieuwe Kia Cee’d onthuld

kia_ceed
De onthulling van de Kia Cee’d vindt pas plaats op het autosalon van Frankfurt, toch zijn er al foto’s beschikbaar van deze nieuwe vijfzitter.

De nieuwe Cee’d is 2,5 cm langer geworden dan de vorige versie en heeft een update gekregen wat de buitenkant betreft. De vormen zijn grotendeels behouden, de lampen en enkele andere stijlkenmerken zijn lichtjes veranderd. Echt spannend kunnen we dit niet noemen, maar de doorsnee Kia-rijder ligt hier ongetwijfeld niet wakker van.

Wel zou het interieur aangepast zijn en een stuk hedendaagser moeten overkomen. Zo werd het stuur herbekeken, krijg je een nieuwe versnellingspook en zijn alle instrumenten verlicht door middel van rode achtergrondverlichting. Een nieuwe middenconsole, nieuwe audiosystemen en een airconditioning met twee klimaatzones maken de wagen iets meer high-end dan daarvoor.

Kia zal de huidige 2.0 liter motor vervangen door een 1.6 liter dieselmotor die ofwel 148 ofwel 187 pk levert, dit klinkt alvast niet slecht. Uiteraard wordt er ook aan het milieu gedacht. Zo installeerde Kia een zesde versnelling, kan je een start/stop-systeem laten integreren en stoot de wagen maar 110 gram CO2 per kilometer uit. Meer nieuws volgt wanneer de IAA in Frankfurt haar deuren opent. (via leftlane)

Kia Cee\'d

Kia Cee\'d

Kia Cee\'d

Deel dit bericht:

3 reacties op "Nieuwe Kia Cee’d onthuld"

  1. Willem 11-08-2009 om 13:49

    Spannend… niet!

  2. MRM 11-08-2009 om 13:54

    Goh, ik heb eens gereden met een 1.4 diesel station-versie en die was best nog in orde. Echt spannend was het niet te noemen, maar de wagen viel bijzonder goed mee in feite.

  3. Willem 11-08-2009 om 14:57

    Geen idee over de rij-eigenschappen, ik had het vooral over het “design”. Ik vond de Pro’Cee’d (of hoe schrijf je dat ding) er best wel goed uitzien eigenlijk.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...