Familie Pininfarina verkoopt haar aandeel

Pininfarina
Sinds de dood van Andrea Pininfarina gaat het niet denderd met het Italiaanse designhuis. De familie wil het bedrijf verkopen.

Pincar, het familiebedrijf dat Pininfarina bezit, wil een meerderheidsaandeel (50,7%) in het hulpbehoevende Pininfarina verkopen. Pincar is niet van plan al haar aandelen te verkopen, een minderheidsaandeel blijft dus nog steeds behouden. Op die manier behoudt de familie de banden met het designhuis.

Wie koopt Pininfarina dan? Eén van de opties is Tata, die onlangs Jaguar en Land Rover kocht. Tata heeft al banden met Fiat, dat vorig jaar als mogelijke investeerder genoemd werd. Dit zou dus redelijk goed nieuws zijn voor zowel Pininfarina, dat van de ondergang gered kan worden, als voor Tata, waar de designafdeling waarschijnlijk een grote stap vooruit zal zetten.

Verder zou het ook kunnen dat de Franse maatschappij Bolloré Pininfarina zou overnemen. Deze twee bedrijven werken al samen op gebied van elektrische wagens bouwen, om precies te zijn met de B0 Concept. In 2008 drukte Vincent Bolloré zijn interesse in Pininfarina reeds uit. Ook Ford wordt als mogelijke overnemer beschouwd. (via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...