Eerste spyshots & impressie: nieuwe Audi A8

Spyshots: Audi A8
In de Verenigde Staten is een testmodel van de nieuwe Audi A8 gespot, deze werd maar licht gecamoufleerd waardoor we nu al enkele details kunnen zien.

De achterlichten van de nieuwe A8 zijn zo goed als volledig zichtbaar, het gaat om rechthoekige lichten met daarin een duidelijke LED lijn verwerkt. Verder worden de twee achterlichten verbonden door een elegante chromen sierlijn. Vooraan bemerken we scherp gevormde lichten waar de obligate streep LED’s, zoals we die op de teaser zagen, nog verborgen zitten. We zien vooraan ook een voorbeeld van Duitse humor, de Duitse ingenieurs hebben er niets beter op gevonden om vooraan een omgekeerd Mitshubishi logo te hangen. How funny is that?

We hebben ook nog twee interessante impressiefoto’s van de toekomstige Audi A8 gevonden, volgens de maker van de impressiefoto’s zal de A8 beïnvloed worden door het design van de Audi A7 Sportback Concept. Interessante theorie, maar daar zijn wij nog niet zo zeker van.

Onder de motorkap van de Audi A8 zullen we motoren vinden tussen viercilinders en twaalfcilinders. De W12 motor blijft dus in tegenstelling tot eerdere geruchten trouw op post. Een S8 model zal ook terug zijn opwachting maken, deze gebruikt een 5-liter V10 FSI motor met 620 pk. De nieuwe Audi A8 wordt gebouwd met een nieuwe generatie van het Aluminium Space Frame en zou 10% lichter zijn dan de huidige generatie. De wagen wordt normaliter onthuld op het autosalon van Frankfurt in September, maar ook het autosalon van Los Angeles in December zou een mogelijk onthullingsmoment zijn. (Spyshots via: SlappyLappy, Impressie via: Edmunds)

Spyshots: Audi A8

Spyshots: Audi A8

Spyshots: Audi A8

Spyshots: Audi A8

Impressiefoto’s:
Impressie Nieuwe Audi A8

Impressie Nieuwe Audi A8

Deel dit bericht:

2 reacties op "Eerste spyshots & impressie: nieuwe Audi A8"

  1. Dries 10-08-2009 om 13:01

    Zalige mule, Mitsubishi Lancer 🙂

    Hopelijk wijkt de werkelijke wagen af van deze impressie, want ik vind deze te sportief ogen voor een A8, de klasse is ver te zoeken.

  2. joske 10-08-2009 om 15:36

    ja in het echt zal hij er natuurlijk wat minder sportief uitzien, voor de grille en de voorste lampen gaan iets minder opvallend zijn als de impressie gok ik

Reageer

Reactie aan het plaatsen...