Milde hybride voor Lamborghini vanaf 2015

Hybride Lamborghini Groen
Een hybride Lamborghini? Dat lijkt een contradictio in terminis, maar het wordt volgens de CEO van Lamborghini wel waarheid in 2015.

Veel details zijn er nog niet maar Lamborghini CEO Stephan Winkelmann heeft in een interview met het Duitse Automobilwoche verklaard dat de Gallardo in 2015 gebruik zal maken van hybride-techniek. Deze Gallardo hybride zou dan gebruik maken van een V10 of V12 motor gekoppeld aan een elektromotor, waardoor de wagen op elektriciteit kan rijden bij lage snelheden. Het systeem wordt dus niet in de richting van betere prestaties gebruikt, zoals dat in de Formule 1 momenteel wel gebeurt.

Lamborghini lijkt zich geïnspireerd te hebben door aartsrivaal Ferrari, daar lekten enkele maanden geleden plannen om een hybride aandrijflijn te introduceren tegen.. 2015! CEO Winkelmann heeft verder nog verklaard dat een volledig elektrische Lamborghini nooit gemaakt zal worden, god zij dank. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Milde hybride voor Lamborghini vanaf 2015"

  1. XliljeezyX 09-08-2009 om 17:54

    Zolang er maar bruut geluid vanaf komt en mooie prestaties heeft vind ik het best.

  2. Kristof 10-08-2009 om 11:45

    Gewoon een subwoefertje onder de motorkap, gekoppeld aan een mp3-speler.
    Altijd een vet geluid.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...