Gespot: Ferrari 458 Italia

ferrari_458_italia1
Omdat persfoto’s natuurlijk enkel het mooiste van een wagen tonen, kunnen real-life foto’s ook wel eens van pas komen.

En de foto die we hier zien – het is er spijtig genoeg maar 1 – is er één van de onlangs voorgestelde Ferrari 458 Italia. En zeg nu zelf, de wagen ziet er toch prachtig uit, afgezien van de storende witte klevers? We moeten nog even wachten om deze Ferrari voor het eerst in het echt te bewonderen, afspraak op het autosalon van Frankfurt.

Onder de motorkap vinden we een nieuwe 4.5-liter V8 met directe injectie. Deze is een stuk zuiniger dan zijn voorganger maar bovendien ook bijzonder krachtig: 570 pk bij 9.000 toeren per minuut en 540 Nm bij 6.000 toeren. De 458 Italia krijgt dezelfde gerobotiseerde versnellingsbak als de California.

De prestatiecijfers zijn met al dat vermogen dan ook niet mis: de 458 Italia haalt een topsnelheid van 325 km/u, sprint van 0 naar 100 km/u in 3,4 seconden en is daarmee sneller dan de 430 Scuderia. Die beschikt over 503 paarden en haalt ‘maar’ 315 km/u. (Via: AG)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...