Spyshots: The New Grand Bentley

grand_bentley
Bentley is al een tijdje bezig over de opvolger van de Arnage. Via Autoweek.nl konden we beslag leggen op enkele plaatjes.

De Arnage vraagt al een tijdje om een opvolger en eindelijk komt hij eraan: de Grand Bentley. Deze naam is nog een codenaam, de opvolger van de Arnage zal namelijk niet als ‘Grand Bentley‘ door het leven gaan. Wat de nieuwe naam zal zijn, is weliswaar nog niet geweten. 1 ding is alvast zeker: de wagen doet zijn naam ‘Grand Bentley‘ alle eer aan, want groot is hij zeker en vast.

De camouflage probeert ons te doen denken dat de wagen over vierkante koplampen zal beschikken, maar de teaserfoto’s vertellen ons – ook al zijn ze zeer vaag – dat de koplampen wellicht een ronde vorm krijgen. Wie goed kijkt kan bovendien opmerken dat de achterlichten gelijk zijn aan die van de Bentley Brooklands.

Onder de motorkap zal een 6,75 liter grote V8 komen liggen, die maar liefst 550 pk levert, in combinatie met 1000 Nm koppel. Niet bepaald milieuvriendelijk, zou je zo denken. Dat is inderdaad het geval en net om die reden heeft Bentley enkele milieuvriendelijke maatregelen genomen. Zo kunnen er bijvoorbeeld enkele cilinders worden uitgeschakeld, om in de file te staan heb je namelijk geen nood aan 8 cilinders. De motor kan bovendien op milieuvriendelijke bio-ethanol rijden.

De voorstelling zal op het Concours d’Elegance plaatsvinden, in Pebble Beach. De minder rijken onder ons zullen genoegen moeten nemen met de voorstelling op de IAA in Frankfurt. De Arnage neemt ondertussen afscheid, en dit in de vorm van de Arnage Final Series. (Via: AutoWeek)

Grand Bentley

Grand Bentley

Grand Bentley

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: The New Grand Bentley"

  1. XliljeezyX 06-08-2009 om 12:59

    Jammer dat de arnage weggaat het is een fantastisch mooie auto!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...