Gespot: BMW’s groene concept richting IAA

bmw_groene_roadster
We weten al langer dan vandaag dat BMW aan een milieuvriendelijk sportmodel werkt. De wagen die we hier zien is daar een exemplaar van en gaat richting IAA.

Wellicht zal de wagen een aerodynamische vorm krijgen, om luchtweerstand tegen te gaan én bovendien gebouwd zijn uit lichte materialen. Voorts zal BMW met deze coupé haar kunnen tonen op gebied van milieuvriendelijkheid. Het merk ontwikkelde een nieuwe driecilindermotor, die in combinatie met een elektromotor voor de aandrijving moet zorgen. Later zouden we deze motor terug moeten vinden in verschillende modellen, die het etiket EfficientDynamics opgekleefd krijgen.

Bovendien moet dit model een lichte verandering van huisstijl teweegbrengen. De vorige designrichting werd door de BMW CS Concept aangegeven, deze wagen moet die taak nu overnemen. Het ziet ernaar uit dat deze wagen een vierdeurscoupé wordt, want als je goed kijkt naar de foto’s, merk je dat er een rechte lijn loopt daar waar de deuren zouden kunnen scheiden. Meer informatie volgt ongetwijfeld later, vanop de IAA in Frankfurt. (Via: AutoExpress)

BMW eco concept IAA Frankfurt

BMW eco concept IAA Frankfurt

Deel dit bericht:

2 reacties op "Gespot: BMW’s groene concept richting IAA"

  1. PJS 06-08-2009 om 15:42

    Laat maar komen! Op het eerste zicht is er een heleboel veranderd, ik herken lijnen die ik nog nooit eerder bij een bimmer gezien heb.

  2. SSq 07-08-2009 om 9:53

    voorkant doet me eerder denken aan een mitsu Evo X

Reageer

Reactie aan het plaatsen...