Verkoopcijfers cabrio’s blijven stijgen

Peugeot 207CC Cabrio
Het weer in België is niet altijd optimaal, maar toch houden de Belgen van cabrio’s. Dat blijkt toch uit de verkoopcijfers, sinds 2000 is het aantal dakloze wagens verdrievoudigd!

In 2000 werden er een 4000tal cabriolets verkocht, wat bijna 1% was van de totale autoverkoop. Het aantal is blijven stijgen, tot 11.867 in 2008. Dat is 2,2% van de totale autoverkoop in 2008. De stijging is zelfs nog groter, want dit zijn enkel de officiële cijfers van Febiac – de Belgische Automobielfederatie -, daarbovenop moeten we nog de tweedehandsautomarkt in cabrio’s bijtellen. In de eerste helft van 2009 zijn er alreeds 5000 cabrio’s verkocht, voornamelijk aan vrouwen.

Cabrio’s heb je in alle soorten, geuren en kleuren, dus voor ieder wat wils. De cabrioboom is er vooral gekomen nadat de automerken modellen met een hardtop – een hard plooidak – uitbrachten, de coupé-cabrio’s in de volksmond. Deze stevigere dakmodellen zijn beter bestand tegen vandalisme (krassen en opengesneden dakzeilen) en uiteraard de weergoden. Ook de komst van de dieselmotoren deed de verkoop goed.

De best verkochte cabriolet in België is de Peugeot 207 CC, met een startprijs van 18.000 euro voor een 1.6 motor met 120pk, voldoende om je haren te laten wapperen in een zwoele zomertijd. De goedkoopste cabrio vinden we bij Smart, de Fortwo Cabrio met diesel (overheidskorting van 15%!) voor de prijs van €12.000. (Via)

Smart Fortwo Cabrio

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...