Top 10 Cabrio’s: introductie

Tigra Cabrio
Cabrio’s. Iedereen houdt er wel van, wat is er nu namelijk zaliger dan met een zwoel briesje je hoofd in de wind te kunnen steken. Rustig genieten van de temperatuur terwijl je aan het rijden bent. Wij hebben met de redactie een top 10 samengesteld van onze favoriete cabrio’s en zullen deze in augustus publiceren. Augustus = cabriomaand dus! 

Hoe definieer je een top10 van cabrio’s? Niet zo gemakkelijk als het lijkt. Uiteraard is de basisbehoefte dat het dak er (deels) afkan. Daarnaast houden we rekening met de merknaam, een Aston Martin spreekt uiteraard meer aan dan een Smart, de uitstraling, het interieur, de prijs. Als laatste maar misschien wel het belangrijkste laten we ons gevoel spreken. Om een klein voorbeeld te geven, de Ferrari 430 Scuderia 16M Spider is een cabrio-variant van de hardcore-versie van de F430. Eerst iets lichter maken zuiver gericht op raceprestaties (er ontbreekt zelf een geluidsinstallatie!) om erna het dak ervan te gooien en een cruisemobiel te maken? Neen, zoiets klinkt niet juist; desalniettemin is de 16M een prachtroadster en mag je me hem altijd doneren.

Heb jij zelf een cabrio? Of zweer je bij een gesloten variant.. Zijn cabrio’s enkel voor vrouwen of voor homo’s? Of is een cabrio enkel pas stoer voor een man als het een aankoopprijs van 100.000EUR heeft? De comments staan altijd open voor jullie!

PS: om al een kleine tip van de sluier te lichten, de Tigra zal niet in de top10 voorkomen! De S5 Cabrio daarentegen..

Audi A5 S5 Cabrio

Deel dit bericht:

1 reactie op "Top 10 Cabrio’s: introductie"

  1. XliljeezyX 04-08-2009 om 1:01

    Die s5 is zo lekker!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...