Impressie: Alfa Romeo Giulia

alfa_romeo_giulia
De Alfa Romeo 159 zal tegen modeljaar 2011 vervangen worden door de Alfa Romeo Giulia. Tijd om eens vooruit te blikken.

Alfa Romeo zal in de toekomst niet langer gebruik maken van een numerieke naamgeving voor haar gamma, maar overgaan tot namen zoals Giulia voor de nieuwe 159 en Milano voor de nieuwe 147. Deze impressie werd gemaakt door MotoriOnline en lijkt op een kleine samensmelting van allerlei designkenmerken van Alfa Romeo.

Zo zien we bijvoorbeeld de typische velgen en de typische grille, die gecombineerd worden met een handvatloze achterdeur, die ook op de Alfa 156 terug te vinden was. De koplampen zijn behoorlijk strak vormgegeven en zijn misschien iets te futuristisch. Hoe dan ook, we krijgen toch al een klein beeld over hoe de Alfa Giulia eruit zou kunnen zien, maar of dat beeld zo realistisch is, laten we aan de lezer zijn interpretatievermogen over.

Wel hebben we al meer informatie over deze Alfa Romeo Giulia en hoe deze gebouwd zal worden. De Giulia zal op hetzelfde platform staan als de Milano, wat wil zeggen dat er geen achterwielaandrijving komt. Uiteraard komt er wel het gekende Q4 vierwielaandrijving systeem. Onder de motorkap zullen we wellicht een gamma vinden dat begint bij een 1.75 liter grote turbomotor en doorgaat tot een V6-motor. (Via: Carscoop)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Impressie: Alfa Romeo Giulia"

  1. PJS 04-08-2009 om 12:11

    Dit lijkt mij een eerder zwakke impressiefoto. Een samenraapsel van Alfa elementen zonder enige homogeniteit. Of de naam Giulia opnieuw gebruikt gaat worden lijkt mij ook nog erg voorbarig.

    Neemt niet weg dat ik erg uitkijk naar de opvolger van de 159. Of nee, is de 159 eigenlijk al aan vervanging toe? Die ziet er tot op heden toch nog altijd zeer gelikt uit? 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...