Nieuwe Mercedes E-Klasse mist zijn debuut niet

Nieuwe Mercedes E-Klasse
De nieuwe Mercedes E-Klasse is sinds zijn lancering eerder dit jaar reeds 40.000 keer verkocht.

De verkoop van de nieuwe E-Klasse zit op rozen, de sedan ging al 40.000 keer over de toonbank en op het autosalon van Frankfurt in september wordt de breakversie van de E-Klasse officieel voorgesteld, deze zal traditioneel ook een groot deel van de E-Klasse verkopen innemen. Daarnaast moet de E-Klasse nog gelanceerd worden in belangrijke landen als de Verenigde Staten en China.

Recent werden ook twee nieuwe motoren geïntroduceerd voor de nieuwe E-Klasse, het gaat om de E 200 CGI BlueEFFICIENCY met 184 pk en de E 200 CDI met 136 pk. Ook de E-Klasse Coupé wordt niet aan zijn lot overgelaten, deze krijgt de E 250 CDI BlueEFFICIENCY als extra motor.

We zijn zeer blij met de positieve respons,” zei Dr. Klaus Maier, verantwoordelijk voor de verkoop bij Mercedes-Benz, “de E-Klasse was altijd al van groot belang voor Mercedes-Benz. Het is de belichaming van de drie belangrijkste pijlers van het merk: Veiligheid, Comfort en Kwaliteit.

In het huidige economische klimaat lijkt het moeilijk om met de nieuwe E-Klasse het succes van zijn voorganger met 1,5 miljoen verkochte stuks in 6 jaar te evenaren. Toch kunnen we niet uitsluiten dat de E-Klasse opnieuw een succesmodel gaat worden. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Nieuwe Mercedes E-Klasse mist zijn debuut niet"

 1. Hans 28-07-2009 om 15:25

  ik vind hem minder mooi dan het vorige model; de hoekige stijl (GLK) zal volgens mij geen nieuw klienteel aantrekken; enkel trouwe klanten.
  Jammer

 2. Bob 28-07-2009 om 22:50

  Je zal zien dat 30 procent van die auto’s taxi’s worden 😀

 3. Arjano 02-08-2009 om 23:47

  Nou, ik denk wel wat meer dan 30%!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...