Alfa Romeo MiTo GTA pas in 2011?

Alfa Romeo MiTo GTA Concept
Er gaan nogal wat geruchten de ronde over de toekomst van de Alfa Romeo MiTo GTA, deze zou volgens sommigen geschrapt worden maar wij geloven liever in een vertraging van de lancering.

Hier op de redactie lopen we nogal wild over de komst van de MiTo GTA (Gran Turismo Alleggerito), nadat we de MiTo met 1.4 TB (150 pk) reeds geproefd en goed bevonden hebben, zou een meer potente versie alleen maar nog beter kunnen zijn. De MiTo GTA zou onder de motorkap een 1.75 liter turbobenzinemotor met 240 pk krijgen samen met een wel erg mannelijke body-kit. Maar nu staat het hele project dus op de helling.

Eerst kwam via het Britse iMotor het nieuws dat er grote onzekerheid is over deze versie. Een woordvoerster van Alfa Romeo zou hebben gezegd dat de MiTo GTA op korte termijn niet op de markt komt of zelfs helemaal niet komt. De reden? De economische crisis natuurlijk: “The MiTo GTA has been put on hold. It’s hard to justify building such as high performance car at this present time as the financial crisis means that its not economically viable. And, sadly, it may never be.

Gelukkig zijn er nog optimisten te vinden onder het autojournaille, Alfablog meent via enkele insiders te weten dat de MiTo GTA in 2011 zijn opwachting zal maken. Dat is twee jaar later dan gepland want als we de eerdere verklaringen mogen geloven dan zou de MiTo GTA dit jaar nog zijn opwachting maken. Het volledig schrappen van een model als de MiTo GTA lijkt ons niet voordehandliggend want de ontwikkeling van het model leek ons reeds zo goed als voltooid.

Er is echter nog een derde licht dat schijnt over deze historie: kwatongen beweren dat Alfa Romeo er niet zou in slagen om de beloofde 240 paarden uit het 1,75 liter grote turboblok te halen. Om gezichtsverlies te vermijden zou de MiTo GTA dan maar moeten wijken. Iets waar wij liever niet in geloven. Trouwens, wie zegt dat het persé 240 paarden moeten zijn?

Alfa Romeo MiTo GTA Concept

Deel dit bericht:

3 reacties op "Alfa Romeo MiTo GTA pas in 2011?"

 1. Willem 23-07-2009 om 12:36

  Eentje meer of minder… 250 is ook altijd goed e Alfa!

 2. Djivy 23-07-2009 om 22:33

  Hmm – ik denk niet dat de MiTo met vermogensproblemen sukkelt.

  Wel met een onbetrokken rij-ervaring zoals Cedric en ik al midden vorig jaar berichtten:

  “Helaas lust de 1.4TB daarbij een behoorlijke slok; net als de FIAT Bravo T-jet met dezelfde motor slaagt onze (nauwelijks ingereden) MiTo er niet in om onder de tienlitergrens te blijven. Maar dat niet zijn grootste deficit. Die eer gaat naar de elektrische servo die samen met het grote stuur, het immense deadzonegevoel en bitterweinig feedback rechtstreeks terug naar de ingenieurs mag. En dat terwijl de wegligging toch veilig en voorspelbaar is met gematigd sportieve reacties in Dynamic-mode. De gecontroleerde rolneigingen en krachtige vertragingen zijn top terwijl de onschakelbare rijhulpjes en opdringerige rembekrachtiging dan weer de nodige portie roet in de pasta strooien.”

  Maar inderdaad: ’t zou spijtig zijn als de GTA er niet komt, temeer daar we staan te popelen om de nieuwe met zijn 156 en 147-voorvader te confronteren;)

 3. Bert 23-07-2009 om 22:43

  Ik denk dat elke Alfist gewoon wacht op de komst van een nieuw GTA-model. Het heeft toch iets mythisch zo’n Alfa GTA. En dan maakt het minder uit of die ook echt goed is of niet. De honger is groot, dat merk je aan de heisa die ontstaat nu bekend is geworden dat de MiTo GTA op de lange baan is geschoven.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...