Elektrische Mercedes SLS AMG ‘Gullwing’

Mercedes SLS AMG Gullwing Elektrisch Electric
De Mercedes SLS AMG ‘Gullwing’ komt er niet enkel met V8-motor maar ook met een elektrische aandrijflijn. Deze aandrijflijn zal voor een vermogen van 533 pk en een maximaal koppel van 880 Nm zorgen.

De AMG ingenieurs werken aan een elektrisch aangedreven versie van de Mercedes SLS AMG. Vier elektrische motoren zorgen voor een gecombineerd vermogen van 533 pk en een maximaal koppel van 880 Nm. De vier elektrische motoren bevinden zich dicht bij de wielen, per as is er 1 transmissie die het vermogen doorstuurt. Het intelligente vierwielaandrijvingssysteem zorgt er verder voor dat het vermogen dynamisch aangepast wordt en er geen gripverlies is bij het accelereren.

De emissieloze sportwagen zal in 4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten. Daarmee komt de elektrische SLS aardig in de buurt van de SLS AMG met 6.3 liter V8 motor en 571 pk, deze sprint in 3,8 seconden naar 100 km/u. Mercedes wil verder nog kwijt dat alle batterijen, transmissies en elektrische motoren laag bij de grond gepositioneerd zijn om zo een ideale gewichtsverdeling te bekomen. De Elektrische SLS AMG zou dan ook een even optimale baanligging hebben als zijn broer met V8-motor.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...