Preview: terugkeer Porsche Spyder

porsche_spyder
We schreven al een tijdje geleden dat het goed zou kunnen dat Porsche een nieuwe kleine tweezitter met middenmotor zal produceren. Guess what!

De Porsche Spyder van weleer komt terug! De wagen zal normaalgezien onder de Boxster gepositioneerd worden en gebruik maken van het platform en de technologie van de Volkswagen Bluesport Concept. Voorts zou ook de Audi R2 (of R3 of R4) op hetzelfde platform gebaseerd worden.

De wagen zal uiteraard een cabriolet worden – wat wil je met een naam als Spyder – en zal 4 meter lang worden. De instapmotor zal 2.0 liter groot zijn en zo’n 200 pk produceren. Klinkt weinig voor een Porsche, maar in combinatie met een relatief licht gewicht en bijzonder efficiënte technieken van de VW Bluesport Concept, zou dit kunnen volstaan. Mocht het toch te weinig blijven, je kan natuurlijk altijd kiezen voor een zwaardere motor, die over zo’n 280 pk beschikt.

De prijs van de Spyder zou tussen de prijs van de Boxster en de Volkswagen Bluesport liggen en daardoor om en bij de €33.000 bedragen. Natuurlijk kan naar aloude Duitse gewoonte die prijs rap de hoogte ingeduwd worden, door de opties aan te vinken. (via AutoExpress)

Porsche Spyder

Porsche Spyder

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: terugkeer Porsche Spyder"

  1. Badeceu1 28-06-2009 om 1:58

    waar zijn al m’n spaarvarkentjes naartoe…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...