Nieuwe motoren voor BMW 1-Reeks in 2010.

BMW 1-Reeks Sport Editie
BMW heeft voor modeljaar 2010 enkele nieuwe motoren en een speciale Sport en Lifestyle editie klaar.

Er komen twee nieuwe motoren voor de BMW 1-Reeks Coupé: de 120i Coupé en de 118d Coupé. De 120i Coupé beschikt over een 2-liter viercilindermotor met 170 pk en een maximaal koppel van 210 Nm. Daarmee sprint de 120i van nul-naar-honderd in 7,8 seconden en haalt hij een topsnelheid van 224 km/u. Het gecombineerd verbruik komt op 6,6 liter per 100 kilometer, de CO2-uitstoot bedraagt 153 gram/kilometer.

Daarnaast kan de 1-Reeks Coupé nu ook uitgerust worden met de 118d motor, deze 2-liter viercilinder turbodiesel beschikt over 143 pk en 300 Nm koppel en verbruikt maar 4,5 liter per 100 kilometer. De topsnelheid bedraagt 210 km/u en de sprint naar 100 is voorbij in 9 seconden. CO2-uitstoot? 119 gram per kilometer.

Beide motoren worden standaard uitgerust met de technologieën van BMW EfficientDynamics waaronder remenergierecuperatie, Start/Stop systeem en een schakelindicator. BMW is verder trots om te melden dat 5 modellen in het 1-Reeks gamma minder dan 120 gram CO2 uitstoten, waarbij de 116d de absolute kampioen is met een verbruik van 4,4 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van 118 gram per kilometer.

BMW zorgt vanaf 2010 ook voor twee speciale edities van de BMW 1-Reeks: de 1-Reeks Lifestyle en Sport editie. De Lifestyle editie komt met een exclusieve Marrakesh bruin metallic koetswerkkleur, chromen uitlaatpijpen en 17″ vijfspaaks lichtmetalen velgen. Binnenin vinden we afwerking in Marrakesh bruin en zetels in Magma bruin.

De BMW 1-Reeks Sport editie krijgt standaard een M Sportpakket en aerodynamische aanpassingen. Verder krijg je in de Sport editie een sportophanging en 17″ lichtmetalen velgen, voor de 130i en 123d zijn er zelfs 18″ velgen voorzien. De achterlichten zijn verdonkerd en de uitlaatpijpen verchroomd. Binnenin krijgen we allerlei M elementen te zien zoals speciale pedalen, een M sportstuur en een M versnellingspook. De wagen wordt binnenin uitgerust met zacht nappaleder en afgewerkt met aluminium glacier zilver. Ook sportstoelen met blauw stiksel mogen niet ontbreken.

BMW 1-Reeks Sport Editie

BMW 1-Reeks Lifestyle Editie

BMW 1-Reeks Lifestyle Editie

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...