Meer details over Alfa Romeo’s plannen in de VS


Nu de Fiat-Groep nauw samenwerkt met Chrysler krijgt het makkelijker toegang tot de Amerikaanse markt. De Fiat 500 zal er alvast verkocht worden maar welke modellen van Alfa zullen de oversteek maken?

Uit Europa zouden de Alfa Romeo MiTo en de Alfa Romeo 159 de oversteek maken. Maar eventueel zullen ook modellen in Amerika gebouwd worden op het platform van Chrysler modellen. Zo zou een Alfa versie van de Jeep Grand Cherokee tot de mogelijkheden behoren, deze zou de Alfa Romeo GTX gaan noemen.

Verder zou de toekomstige Alfa Romeo 169 gebouwd kunnen worden op het Chrysler LX platform en zal de Alfa Romeo Milano er zijn opwachting maken. Ook Chrysler profiteert van de banden met de Fiat-Groep: de Chrysler 300C, Dodge Charger, Jeep Liberty en Dodge Caliber zullen uitgerust worden met motoren van Alfa Romeo. (Via: MotorAuthority)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...