Foto’s nieuwe Citroen C3 gelekt!


De nieuwe Citroën C3 wordt pas op het salon van Frankfurt in semptember voorgesteld aan het grote publiek, maar nu al doken foto’s op.

Enkele dagen geleden, op 23 juni, werd de nieuwe C3 al voorgesteld in Frankrijk aan de eigen medewerkers van het Franse merk. Blijkbaar was er toch eentje zo sluw om enkele foto’s te nemen en deze anoniem op het internet te plaatsen.

In eerste instantie is het niet de bedoeling dat deze C3 de oude, die al sinds 2002 meedraait, vervangt. Hij zal er iets boven gepositioneerd worden. Dit is geen vreemde strategie binnen de PSA-groep, Peugeot deed dit al eerder met de 206, deze leeft ook nog steeds door terwijl de 207 al lang gepresenteerd is. Deze C3 zal dus iets duurder worden en in ruil ook wat beter uitgerust en afgewerkt zijn.

Ook bij deze nieuwe Citroën valt het gebruik van chroomaccenten zeker op. Het radiatorrooster, de achterklep, de spiegels, de handgrepen, overal bemerk je wel een stukje “bling-bling”. Het design leunt sterk aan bij de ander nieuwe modellen in het gamma: een grote “muil”, opvallende lichtblokken en specifieke velgen. Persoonlijk vind ik dat de verhoudingen beter liggen dan bij het vorige model, dat was veel te “bol”. Als voorbeeld voor de eerste generatie werd dan ook de 2CV gebruikt, beter bekend als een “geitje”.

Van het interieur zijn er helaas nog geen foto’s, maar volgens een ingezetene zou dit aanleunen bij dat van het protytope DS3. Niets mis mee volgens mij! De vraagt blijft natuurlijk of de binnenruimte wat ruimer geworden is, want bij de huidige C3 kan je bijvoorbeeld niet echt spreken van beenruimte achterin.

We verwachten dat het motorengamma hetzelfde blijft als wat vandaag aangeboden wordt, namelijk de 1.1i (61pk), 1.4i (76pk), 1,6i (110pk), 1.4HDI (70pk), 1.6HD (90pk /110pk). Als de wagen de huidige trend volgt, namelijk overgewicht, dan bestaat volgens mij de kans wel dat de kleinste motor (1.1i)  uit het aanbod verdwijnt.

Hieronder vind je al enkele foto’s. Voor betere foto’s en een eerste indruk van het interieur is het wachten tot het salon van Frankfurt in september! (via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...