De productplanning van Hyundai tot 2011

Hyundai Ix-Onic
Ook benieuwd welke modellen Hyundai zal lanceren tot 2011? Dankzij een gelekte productplanning weten we alvast wat we mogen verwachten.

Begin 2010 mogen we de Hyundai iX35 verwachten, dat wordt een concurrent voor de Volkswagen Tiguan en wordt gebouwd op basis van het in Genève onthulde Ix-onic Concept. Volgens het Koreaanse merk wordt de iX35 de zuinigste compacte SUV op de markt met een CO2-uitstoot van 149 gram per kilometer. Onder de motorkap vinden we een nieuwe 1.6-liter turbomotor met een vermogen van 140 pk.

Eind volgend jaar brengt Hyundai twee nieuwe MPV’s op de markt, de i20 MPV wordt een rechtstreekse concurrent voor de Opel Meriva en belooft een hoge zitpositie en veel ruimte. Daarnaast komt Hyundai ook met de i30 MPV, deze heeft standaard vijf zitplaatsen en optioneel zelfs zeven. De i30 MPV moet een rechtstreekse concurrent worden van de Opel Zafira en Renault Grand Scénic.

In 2011 wil Hyundai een concurrent voor de Opel Insignia en Volkswagen Passat klaarhebben: de i40. Deze zal gebouwd worden op basis van de Genus Concept. De i40 zal eerst als stationwagen en later in 2011 als sedan onthuld worden. Hyundai hoopt met nieuwe, zuinige motoren en betere materialen en afwerking een plaats te veroveren in een felbevochten segment.

Als laatste kunnen we jullie ook melden dat Hyundai de Veloster Concept in productie zal brengen. De Veloster wordt volgens Hyundai een stijlvolle coupé met de functionaliteit van een hatchback. Onder de motorkap krijgen we bij de start een 140 pk sterke 1.6 liter turbomotor en later komt daar nog een 2-liter motor met 172 pk bij. (Via: Autoweek)

Hyundai Ix-Onic

Hyundai i40

Hyundai Veloster

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...