Preview: Nieuwe Lotus Esprit

Lotus Esprit 2012 Preview
Lotus wil tegen 2011 een nieuwe Esprit op de markt brengen, de wagen zal een concurrent moeten worden voor de Audi R8.

De Lotus Esprit werd voor het eerst gebouwd in 1976, de wagen werd ontworpen door legendarische designer Giorgetto Giugiaro. De wagen stond bekend om zijn uitstekende bestuurbaarheid maar tegelijk om zijn ondermaats vermogen. De opvolgers van de Esprit kregen dan ook telkens meer vermogen mee, de laatste Lotus Esprit kon over een V8 met 350 pk beschikken.

De nieuwe Lotus Esprit zou ook een V8 midden-motor krijgen, waar Lotus de motor vandaan zal halen is nog een raadsel. Lotus haalt momenteel zijn motoren bij Toyota, het Japanse merk leverde de 3.5 liter V6 voor de Lotus Evora. De kans is dus groot dat Lotus voor de Esprit ook bij Toyota zal aankloppen.

De nieuwe Esprit wordt ongetwijfeld groter en wijder dan de Evora. Het design zou bekende elementen van de Evora en Elise overnemen, maar wordt toch een stuk agressiever. De impressiefoto toont ons een wijdere voorgrille en hoekigere lichten. Ook de grote luchtinlaten ter hoogte van de middenmotor vallen op en zullen goed van pas komen om het geheel gekoeld te krijgen. Met een beetje geluk komt de nieuwe Lotus Esprit al in 2011 op de markt. Laat maar komen! (Via: WCF – Foto: Avarvarii)

Lotus Esprit 2012 Preview

Deel dit bericht:

3 reacties op "Preview: Nieuwe Lotus Esprit"

 1. Buyck 23-06-2009 om 9:35

  Heeft veel weg van de Deense Supercar: Zenvo ST1.

 2. maxim 23-06-2009 om 14:02

  k vind het er wel strak uit zien !

 3. Arjano 23-06-2009 om 16:03

  Deze Esprit heeft inderdaad erg veel weg van de Zenvo ST1.
  Maar dat maakt niet zo veel uit, want het ziet er WAANZINNIG uit!

  IN PRODUCTIE NEMEN!!! IN PRODUCTIE NEMEN!!! IN PRODUCTIE NEMEN!!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...