F1 Grote Prijs van Engeland: Voorbeschouwing

Formule 1 | GP van Engeland
Na alle commotie over het splitsen van de FIA en FOTA zouden we nog vergeten dat er wel degelijk geracet wordt dit weekend! Het hele circus is neergestreken op het circuit van Silverstone voor de GP van Engeland.

De RedBulls zijn aan een goed weekend bezig, Vettel toonde opnieuw zijn kunsten en start zodanig vanop de poleposition, teamgenoot Webber start op de 3e plek. Tussen de 2 RedBulls staat de witte BrawnGP van Rubens Barrichello, die eveneens goed presteert dit weekend. Zijn teamgenoot én leider in de WKstand Button vinden we slechts op de 6e plek, maar aangezien de BrawnGP’s erg snel zijn zal deze mindere startplek wel geen probleem worden. Het zou kunnen dat BrawnGP opteert voor de 1stop tactiek, het blijft gissen tot wanneer de FIA het startgewicht meedeelt. Heimelijk op de 4e plek vinden we Jarno Trulli, die op zoek is naar zijn eerste overwinning voor Toyota.

Verder deed Williams het ook zeer goed, met beide rijders in de top 10. Nakajima start op 5, Rosberg op 7. De tweede Toyota van Timo Glock staat op 8, met achter hem Raikkonen & Alonso die de top10 afsluiten. Een zeer slecht resultaat voor McLaren, huidig wereldkampioen Lewis Hamilton start zelfs van op de voorlaatste plaats, achter de Force India’s. Geen plaatsen voor een team als McLaren. Felipe Massa had ook geen succes, en start slechts van op de 11e stek.

We zien beide Brawns, Toyotas, RedBulls en Williams in de top10, niet toevallig de snelste teams momenteel.. Jenson Button rijdt hier voor eigen publiek, dat zal nog een extra motivatie zijn om te winnen. De beide RedBulls zijn gigantisch snel met als gevolg dat ze potentieel winnaar zijn.

Persoonlijk ben ik er nog niet uit wie er zal winnen, maar ik zou mijn geld zetten op Button & Vettel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...