Koenigsegg produceert Quant?

Koenigsegg Quant
Door de overname van Saab door Koenigsegg, zou de productie van de Koenigsegg Quant in een stroomversnelling terechtkomen.

Door de aankoop van Saab zou Koenigsegg plotsklaps haar productiecapaciteit zien toenemen en wordt het mogelijk om de Quant effectief in productie te brengen. De Koenigsegg Quant is een milieuvriendelijke supercar, die gebruik maakt van zonnecellen en de regeneratie van rem-energie. De topsnelheid zou 275 km/u bedragen en de wagen zou 512 pk leveren. Bovendien zou de Quant in staat zijn 500 km af te leggen na 1 herlaadbeurt, die op de koop toe slechts 20 minuten zou duren.

Het klinkt allemaal bijzonder optimistisch, durf ik hier zeggen. Als je namelijk kijkt hoe het vandaag gesteld is met de technologie van batterijen, lijken de bovenstaande cijfers irrealistisch. Wat we dus moeten onthouden uit dit artikel is dat de kans er dik in zit dat de Koenigsegg Quant binnenkort het vuur aan de schenen van Tesla zal leggen. (via WCF)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Koenigsegg produceert Quant?"

  1. Buyck 18-06-2009 om 16:10

    Zalige ontwikkelingen laat maar komen!!!

  2. Arjano 18-06-2009 om 20:56

    Het zou echt fantastisch zijn, als deze Koenigsegg Quant in productie komt.

  3. joske 19-06-2009 om 7:43

    het zou nog beter zijn moeste ze die technologie verkopen als deze echt zo goed gaat zijn, ik heb liever da al die auto’s maar 150pk hadden en 1000km mee kon rijden, maar ik geloof het nog niet zene da ge 500km kunt rijden met zoooveel pk helemaal elektrisch. Dan had vw of toyota die technologie allang opgekocht

Reageer

Reactie aan het plaatsen...