Jaguar komt met milieuvriendelijke roadster


Jaguar breidt uit en werkt aan een compacte tweezitter, die de C-Type moet opvolgen. De concurrentie: Audi TT, BMW Z4 en de Porsche Boxster.

De tweezitter zal bovendien van het milieuvriendelijke genre zijn. Deze roadster zou de naam XE krijgen en beschikken over een systeem dat gelijkaardig is aan dat van de Chevrolet Volt en de Opel Ampera. Dat systeem zou weliswaar aan een bijzonder kleine driecilinder motor gekoppeld worden. Die driecilinder zou bovendien later dienst doen in de Jaguar XJ, waar Jaguar nu volop aan werkt.

Op die manier zou Jaguar het vuur aan de schenen van Fisker leggen, door met de XJ de concurrentie met de Fisker Karma aan te gaan. De Jaguar XE zou een antwoord moeten bieden op de Tesla Roadster. De vraag is weliswaar of zo’n milieuvriendelijke motoren geen afbreuk doen aan het imago van Jaguar. Topman Ratan Tata is daar bijzonder eenduidig over: wellicht wordt de 510 pk sterke V8-motor ook aangeboden bij de XE, dus wie kracht wil, kan dat nog steeds krijgen. (via eGM)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...