Het interieur van de nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Astra
De buitenkant van de nieuwe Opel Astra had voor ons al een tijdje geen geheimen meer, het interieur werd vandaag pas vrijgegeven.

Het valt direct op dat het interieur van de nieuwe Astra de designrichting van de Insignia volgt. Volgens Opel zal alles wat de bestuurder en de passagiers aanraken geraffineerd en kwaliteitsvol aanvoelen. Opel heeft daarnaast speciaal voor de Astra twee nieuwe combinaties van interieurkleuren en bekledingen gecreëerd: Spice Red en Ocean Blue, daarbij valt op de foto’s vooral de hippe interieurverlichting op.

De Opel Astra is verder nog een stuk praktischer geworden door de sterk toegenomen opbergruimte en enkele handige oplossingen zoals een klein handschoenkastje aan de bestuurderszijde en een lade onder de voorste passagierszetel. De nieuwe Astra beschikt ook over geavanceerde zeteltechnologie die comfort en ondersteuning biedt aan de rug.

Interieur nieuwe Opel Astra

Interieur nieuwe Opel Astra

Interieur nieuwe Opel Astra

Interieur nieuwe Opel Astra

Interieur nieuwe Opel Astra

Interieur nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Astra

18 juni 2009

De nieuwe Opel Astra: sportief met een vleugje elegantie

• De dynamische vormentaal van Opel nieuw geïnterpreteerd voor auto uit de compacte klasse
• Op de bestuurder gericht interieur combineert passie en warmte
• Onderdelen en materialen van even hoge kwaliteit als afwerking

De nieuwe Opel Astra brengt zijn eigen interpretatie van de gelauwerde vormentaal, een combinatie van beeldhouwkunst met Duitse precisie die met de Insignia werd geïntroduceerd, nu ook in de compacte klasse. Zijn krachtige sportieve lijnen en sierlijke details dragen bij tot zijn knap nieuw uiterlijk.

Aan de buitenkant vertoont de nieuwe generatie van de Astra, die in september op het IAA in Frankfurt zal worden voorgesteld, een krachtig vloeiend silhouet met een naar voren geschoven bestuurderspost. Binnenin maken de materialen van hoge kwaliteit en een volledige revisie van het design het plezier van het rijden met een compacte auto nog intenser. Bovendien heeft Opel enkele vernieuwende extra’s toegevoegd – materialen van een betere kwaliteit, meer opbergruimte, betere zetels en veiligere bumpers – om de Astra uit te rusten met comfort, ergonomie en veiligheidsvoorzieningen die men normaal in de compacte klasse niet vindt.

“Het design van de nieuwe Astra neemt al het beste van Opel en brengt het nu ook in de compacte klasse,” zegt Mark Adams, Vice President of Design van GM Europe. “We hebben een vijfdeursmodel gebouwd, dat zowel mooi en comfortabel als praktisch is.”

Koetswerkdesign geeft filosofie van Opel een nieuwe wending

De ontwerpers hebben de nieuwe filosofie van Opel naar de compacte klasse omgezet door dezelfde motieven van vleugel en sikkellijn te gebruiken, die voor het eerst in de middenklasser Insignia werden toegepast. De sikkellijn in de zijpanelen van de Astra van de nieuwe generatie loopt naar achteren op en komt samen met de lijn van de zijruiten, wat de auto evenwicht en harmonie verleent. Arendsoogachtige koplampen die de prominente kenmerkende dagrijlichten omsluiten, geven het gezicht van de Astra een lage, sportieve expressie.

Het sierlijk vloeiend silhouet verbindt de gespierde schouderlijnen met de expressieve achterkant. Hierdoor creëert Opel een sportieve maar toch elegante achterzijde. Aan de voorkant kreeg de Astra van de volgende generatie het nieuwe Opel-gezicht met een kleine bovengrille dat het nieuwe Opel-logo omsluit en de aandacht naar de grotere forse opening afleidt om zijn sportieve look te versterken.

Designelementen in het interieur voor een op de bestuurder gerichte vormgeving

De vloeiende lijnen van het koetswerk worden doorgetrokken in het interieur, waar de wervelende lijnen en vormen met zorg zijn uitgetekend. De interieurdesigners creëren krachtige, dynamische vormen door op een intelligente manier gebruik te maken van de materialen. Alles wat de bestuurder en de passagiers aanraken, voelt geraffineerd en kwaliteitsvol aan. Daarnaast heeft Opel speciaal voor de Astra twee nieuwe vooruitstrevende combinaties van interieurkleuren en bekledingen gecreëerd: Spice Red en Ocean Blue.

Ook in het interieur worden de terugkerende motieven van vleugel en sikkellijn herhaald. Hierbij komt het thema van de sikkellijn tot uiting in details zoals de vorm van de deurhandgrepen en de bekleding van de versnellingspook en het stuurwiel. Het designelement van de vleugel is meteen duidelijk in het warme, uitnodigende instrumentenbord dat de voorste inzittenden omgeeft. Het loopt in een boog door de cockpit tot in de bovenkant van de deurlijsten.

Meer ergonomie, veiligheid en comfort dankzij verbeterde opbergruimte, zetels en bumpers

De Opel Astra is nog praktischer geworden door de sterk toegenomen opbergruimte en handige oplossingen voor een auto uit de compacte klasse, waaronder een klein handschoenkastje aan de bestuurderszijde en een lade onder de voorste passagierszetel.

Nieuwe geavanceerde zeteltechnologie biedt comfort en ondersteuning aan de rug. Ook veiligheid speelt een belangrijke rol in het ontwerp. Een nieuwe, intelligente bumper moet de schade bij botsingen voor en achter tot een minimum beperken, om zo de ernst van verwondingen voor voetgangers en inzittenden te verminderen en minder geld te spenderen aan herstellingen.

Afwerking op even hoog niveau als onderdelen en waarneembare kwaliteit

De ontwerpers en ingenieurs van Opel zijn ervan overtuigd dat een hoogstaande afwerking ook tot uiting moet komen in wat de klant ziet en voelt. Deze waarneembare kwaliteit is vooral belangrijk in het interieur, waar het uitzicht en het aanvoelen van alle materialen op hetzelfde niveau moeten staan als de hoge normen die voor de afwerking worden gehanteerd.

De kwaliteit van de gebruikte materialen in de nieuwe Astra is duidelijk in details zoals de generfde, zacht aanvoelende oppervlakken, de getextureerde panelen, de kwaliteit van de sierinleg, de verchroomde sierelementen en het aanvoelen van de bedieningsknoppen en schakelaars.

De kwaliteit van de afwerking, de kwaliteit van de gebruikte materialen en de kwaliteit zoals ze door de klant wordt waargenomen, dragen bij tot de opgewaardeerde verschijning van de nieuwe Astra. Samen vormen ze de elementen van de nieuwe vormentaal van Opel: een combinatie van beeldhouwkunst en Duitse precisie.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Het interieur van de nieuwe Opel Astra"

  1. Freddy 18-06-2009 om 17:36

    Echt een prachtig interieur, de nieuwe Astra is duidelijk een stuk kwalitatiever geworden!

  2. Willem 18-06-2009 om 20:44

    Ziet er goed uit! Grappig dat interieurverilichting tegenwoordig zo hip is!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...