Opel Insignia zegt je waar en hoe te parkeren

Opel Insignia
Echt nieuw zijn de parkeersystemen niet meer, maar wat wel nieuw is, is dat ze vanaf heden ook op de Opel Insignia terug te vinden zijn.

Voor €645 extra hoef je je geen zorgen meer te maken over het correct parkeren van je Opel Insignia. Voor die prijs installeert Opel namelijk het Park Assistant systeem, dat je toont hoe je het best in een parkeerplaats inparkeert en of je überhaupt wel in die parkeerplaats past. Geen eindeloze manoevres meer in het centrum dus.

Vanaf het moment dat je 30 km/u rijdt en minder dan 1.8 meter verwijderd bent van een rij geparkeerde wagens, kiest de Opel Insignia een plekje uit dat minstens 1 meter langer is dan de wagen zelf. Zo kan je met gemak je Insignia aan de kant van de straat kwijt en bespaar je je de eventuele afgang van niet in een parkeerplaats te geraken.

Opel Insignia Parking Assist

The Park Assistant makes parking a breeze: It finds spots into which the Insignia can nudge and provides understandable instructions via a signal on the dashboard. The feature costs 645 euros.

The special advantage of the system is that it recognizes spaces which are only one meter longer than the vehicle as it passes by. Other comparable fully automatic systems need to find spots that are significantly longer than one meter before they set to work.

The Park Assistant can be activated as soon as drivers traveling up to 30 kilometers per hour edge 1.8 meters away from a row of cars. As soon as a sensor located on the side of the vehicle recognizes a space, it signals the driver on the central display and begins giving steering instructions. Through ten sensors on the front and back bumpers, the Insignia can predict all possible obstacles and send out warning signals in advance.

The Park Assistant rounds out a wide array of innovative technological features that support Insignia drivers. The list also includes the Opel Eye Front Camera which recognizes traffic signs and inadvertent lane changes as well as the Adaptive Forward Lighting+ with nine different light functions.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Opel Insignia zegt je waar en hoe te parkeren"

 1. Willem 17-06-2009 om 12:15

  Waarom toch? Straks moet je als autorijder helemaal niets meer kunnen. Lang leve de evolutie?

  Iemand Wall-e al gezien? Ondanks het feit dat het een geanimeerde kinderfilm is, zegt die genoeg vrees ik…

 2. MRM 17-06-2009 om 12:17

  Ja, maar aan de andere kant lijkt het ook een goed idee dat bepaalde mensen instructies krijgen bij het parkeren. Iemand onderstaande filmpjes al gezien?

  http://www.youtube.com/watch?v=jvIm8FzIteM

  http://www.youtube.com/watch?v=ROdADu30ZX0

 3. Willem 17-06-2009 om 13:06

  Dat klopt, maar deze zouden natuurlijk in de eerste plaats hun rijbewijs niet mogen kunnen halen!

  Ik zal nog even aanvullen

  http://www.youtube.com/watch?v=5Z-CrNogFTY

  http://www.youtube.com/watch?v=mI2a1TTSgpQ&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=rw3VjcpKFiw&feature=related

  En zo zijn er nog een hele hoop. Opvallend dat het hier steeds over vrouwen gaat, alsof er mannen zijn die niet goed kunnen parkeren 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...