GroenLicht.be bestaat 2 jaar!

Gelukkige Verjaardag 2 Jaar!!!
GroenLicht.be bestaat vandaag precies 2 jaar, tijd om eens terug te blikken op 2 schitterende jaren.

Eigenlijk begon GroenLicht.be in december 2006 als een algemeen weblog, maar op 14 juni 2007 werd het omgedoopt tot autoweblog. Waarom dan die overstap naar een autoweblog? Wel, Pieter-Jan Scheir (PJS) en Jeroen Maes (MRM) kozen allebei voor de richting Handelsingenieur aan de universiteit van Gent, maar onderlinge discussies gingen meer over wagens dan over leerstof. Al snel bleek dat ze allebei een passie voor wagens deelden, en toen Pieter-Jan voorstelde om van GroenLicht.be een autoweblog te maken, aarzelde Jeroen geen minuut.

De eerste echte post die van GroenLicht.be een autoweblog maakte, was de post van Pieter-Jan over de Alfa Romeo GT. Die Alfa Romeo GT stond op de vijftiende plaats van zijn verlanglijstje. Iets later pikte Jeroen in, toen hij begon aan zijn top 10 luxe-wagens.

De eerste maanden bloggen gingen snel voorbij en we besloten om naar een internationaal autosalon te gaan om het autonieuws live mee te maken. In September 2007 trokken we naar het autosalon van Frankfurt om er rechtstreeks verslag uit te brengen over de premières. De onthulling van onder andere de Lamborghini Reventon zit ons daarbij nog vers in het geheugen.

Onthulling Lamborghini Reventon
Onthulling Lamborghini Reventon

GroenLicht.be
Nog steeds verbaasd over hoe hoog zo’n Phantom is als je ernaast staat

GroenLicht.be
Pieter-Jan neemt plaats in de Pagani Zonda

We waren uiteraard onder de indruk van het autosalon van Frankfurt, de hoeveelheid luxewagens en racebeesten die aanwezig waren deden ons watertanden en de droom om deze wagens ooit te rijden werd nog prominenter. In 2008 besloten we om het autosalon van Genève aan te doen, het Zwitsers autosalon staat naast dat van Frankfurt bekend als één van de belangrijkste voor de autoconstructeurs.

In September 2008 kregen we het genoegen om uitgenodigd te worden door Alfa Romeo voor de persvoorstelling van de Alfa Romeo MiTo. Daarmee kregen we de kans om daadwerkelijk eens een wagen te testen en we maakten ook ons eerste autofilmpje, dat kan je ongetwijfeld merken aan de kwaliteit ervan. De prikkel om nog meer hedendaagse auto’s te testen is daar echter wel ontstaan.

 width=
Eerste rijtest: Alfa Romeo MiTo

Ongeveer op het zelfde moment kregen we er de hulp van een nieuwe blogger bij: Benji, die momenteel bekend staat onder de naam BNNY. Hij staat ons bij wanneer het over Formule 1 gaat en houdt ons op de hoogte als één of andere Mercedes zwaar getuned wordt. Hij hielp ons dit jaar ook toen we opnieuw richting het jaarlijkse autosalon van Genève afzakten. Daar was hij de cameraman van dienst en dat resulteerde in 3 interessante compilatievideo’s. (1, 2, 3)

Genève '09: Hard werken
Genève ’09: Hard werken

GroenLicht.be
Genève ’09: Iets minder hard werken

Tijdens de reis naar Genève besloten we zelf actiever op zoek te gaan naar testwagens en daarmee onze rubriek rijtesten uit te breiden. Na anderhalf jaar lang actief te bloggen hadden onze bezoekers namelijk wel wat meer verdiend. Ons eerste telefoontje ging naar Ford met de vraag om er hun nieuwe hatchback, de Ford Fiesta, te testen. Iets later deden we hetzelfde met de Lancia Delta en de Grande Punto Abarth. Ook van Opel kregen we nieuws, het nodigde ons uit om de milieuvriendelijke Opel Zafira EcoFlex CNG te testen.


Rijtest: Ford Fiesta


Rijtest: Grande Punto Abarth


Rijtest: Lancia Delta

Rijtest: Open Zafira ecoFLEX CNG
Rijtest: Opel Zafira ecoFLEX CNG

Ondertussen werd de GroenLicht redactie versterkt door Willem, de man die vooral technisch aangelegd is en ons op tijd en stond uitlegt hoe de wagens, die we allen liefhebben, precies gemaakt worden.

Nu rest ons de vraag wat de toekomst zal brengen. Deze zomer wordt het bijzonder druk op de redactie, onze agenda staat propvol met interessante testwagens. Zo staat de Alfa Romeo GT (mét Q2), de wagen waarmee het voor GroenLicht twee jaar geleden allemaal begon, deze zomer op het programma voor een interessante roadtrip.

Als redactie kijken we ook vooruit, we beseffen als geen ander dat de kwaliteit van onze website nog groeipotentieel heeft. We blijven dan ook experimenteren om onze foto’s, video’s, rijtesten en nieuwsartikelen te verbeteren. We hopen dat we, desnoods met vallen en opstaan, hiermee binnen een jaar nog meer mensen kunnen aanspreken. De redactie zou in de toekomst ook nog uitgebreid kunnen worden, mensen die daarin geïnteresseerd zijn kunnen ons altijd mailen op redactie at groenlicht dot be. En laat ons nu maar genieten van onze verjaardag.

Met vriendelijke groeten,
Pieter-Jan Scheir & Jeroen Maes

Deel dit bericht:

11 reacties op "GroenLicht.be bestaat 2 jaar!"

 1. Autofans.be 14-06-2009 om 11:18

  Vanwege u conculega’s een welverdiende proficiat. Succes in de zomer!

 2. Zolex 14-06-2009 om 11:19

  thanks guys !

 3. XliljeezyX 14-06-2009 om 11:44

  Gefeliciteerd mannen!
  Ik heb een hoop plezier van deze website!

 4. BNNY 14-06-2009 om 13:57

  Happy birthday!

 5. _________ 14-06-2009 om 18:06

  Gefeliciteerd!!!

 6. Willem 14-06-2009 om 21:10

  Proficiat jongens!

  Deze zomer nog enkele mooie testjes maken e 😀
  En uiteraard nog wat technologische innovaties 😉

 7. maxim 15-06-2009 om 13:55

  gefeliciteerd !!!

 8. JV 29-01-2010 om 9:25

  Autoliefhebbers, werkt jullie redactie at groenlicht dot be?

 9. PJS 29-01-2010 om 11:59

  @JV; Ja hoor, de redactie heeft het de laatste weken erg druk gehad dus het kan zijn dat er enkele mailtjes niet beantwoord werden. Dit wordt echter deze week nog in orde gebracht 😉

 10. JV 15-02-2010 om 13:39

  @PJS; Zou je eens kunnen confirmeren of de mail bij jullie in de inbox is geraakt?
  Alvast bedankt!

 11. Mrnix 14-06-2010 om 21:25

  Proficiat!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...