Impressie: nieuwe Jaguar XJ

jaguar_xj3
We speculeerden al vaker over hoe de nieuwe Jaguar XJ er zou kunnen uitzien. Hier is een realistisch antwoord.

De XJ wordt de eerste Jaguar die gebruik zal maken van een aluminium carrosserie en er komt ook een versie met een verlengde wielbasis. De XJ krijgt de derde generatie motoren van Jaguar ter beschikking waaronder de nieuwe V6 diesel en de 510 pk sterke supercharged V8. De V6 Diesel zal enkel in diesellanden zoals België verkocht worden, de 3 liter motor beschikt over 271 pk en 600 Nm koppel en verbruikt zo’n 7 liter per 100 kilometer.

De wagen werd al in preview getoond aan enkele dealers en VIP’s, die wisten te vermelden dat de wagen goed lijkt op de Aston Martin Rapide, wat het lijnenspel van de wagen betreft. De wagen zou dus meer vierdeurscoupé worden dan luxe-sedan.

De nieuwe XJ zou overigens een stuk gedurfder worden dan de XF, die voor Jaguar op zich al gedurfd is. In die zin zou het best wel kunnen dat de achterlichten eruit zullen zien als op de impressie hieronder, al denk ik persoonlijk dat ze er toch nog wat anders zullen uitzien. (via LeftLane)

Jaguar XJ

Jaguar XJ

Deel dit bericht:

1 reactie op "Impressie: nieuwe Jaguar XJ"

  1. Willem 10-06-2009 om 14:06

    De kont van de impresssie vind ik toch niet helemaal geslaagd!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...